18. oktober 2024

Kutteren står på havnebunden. Torsdag aften blev der lagt flydespærringer ud om kutteren.Foto: Rolf Larsen

En gammel trækutter brugt som husbåd, ligger nu på bunden af havnebassinet i Holbæk.

Egentlig skulle kutteren ophugges, da ejeren, som brugte båden som husbåd, var blevet sat ud fordi han ikke havde tilladelse til at ligge i havnen.

Faktisk har båden og ejeren været centrum for flere episoder på havnen i foråret og henover sommeren, der har krævet politiets tilstedeværelse.

Ejeren har også haft truet med, at sætte ild til båden.

Båden, der oprindeligt lå ved Krags Brygge, blev efterfølgende flyttet til kajen ved Filmtorvet efter en kortvarig tur til Orø.

Sent torsdag aften i sidste uge blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt ud til stedet fordi kutteren var begyndt at synke.

Brandvæsnet lagde flydespærring ud omkring kutteren for at forhindre olie og andre kemikalier i at sprede sig videre ud i havnebassinet.

Lørdag måtte brandvæsnet så igen rykke ud til stedet. Denne gang valget man at lægge yderligere flydespærringer for at beskytte husbådende ved Filmtorvet.

2 thoughts on “Trækutter gik til bunds

  1. Hele situationen er fuldstændig grotesk og giver et tydeligt bevis på, at omtanke (rettidig omhu) ikke findes hos relevante personer. Kutteren skulle snarest ophugges. Hvorfor i alverden har man så ikke forfra bortskaffet olie og evt. andre kemikalier fra kutteren ??

  2. Kassetænkning: Se Havmiljøloven LBK NR 1165 af 25/11/2019 Bekendtgørelse af Lov om Beskyttelse af Havmiljøet . Se Jævnligt paragraf 35 samt Paragraf 44 .STK .1. STK 2. STK 3

Leave a Reply