20. september 2024

Ordene i overskriften er Indenrigsminister Karen Ellemanns og faldt under et møde i Landdistriktsudvalget d. 1. september.

Der har været talt og skrevet meget om det såkaldte landevejsprincip, som indebærer at transport via færge til de mindre danske øer skal koste det samme som at køre med bil på landevejen.

På mødet var indkaldt fem borgmestre fra fem danske øer bl.a. Samsø, Ærø og Læsø. Der var stor spørgelyst fra de fem borgmestres side, de var selvfølgelig ikke 100 % enige, men de var enige om de 133 mio. kroner som den forrige regering havde stillet i udsigt var et minimumsbeløb, mindre end det ville ikke kunne mærkes, og af psykologiske grunde skulle det have en massiv effekt. At sætte færgetaksterne ned med et par procent , var som at hælde pengene ud af vinduet. Måske var det Holbæk kommune som havde inspireret en af de spørgende borgmestre til at sige, at pengene ikke bare skulle gives til kommunerne som et ekstra bloktilskud, men at pengene skulle øremærkes til færgedrift, ja der blev nævnt, at færgedriften måske udelukkende skulle foregå i statslig regi.

Indenrigsminister Karen Ellemann sagde ikke meget under mødet og i hvert fald ikke noget konkret, for som hun sagde: Jeg har mange ønsker, men det har mine ministerkollegaer også.

Se denne video fra mødet i landdistriktsudvalget, og bær over med at billedet hopper en del: