Alle elever på Holbæk Kommunes folkeskoler har nu mulighed for at købe sunde frokostmåltider. En forsøgsordning har været en succes.
Det har siden oktober sidste år været muligt at købe mad på nogle af folkeskolerne i Holbæk Kommune. Det skete som en forsøgordning og på baggrund af et samarbejde med de kommunale personalekantiner.
Det sundhedsfremmende projekt har været en succes, og med støtte fra byrådet er nu blevet et tilbud på alle kommunens folkeskoler indtil maj næstse år, hvorefter forsøgsordningen skal evalueres.
– Forsøgsordningen startede sidste efterår for en række udvalgte skoler, men det er nu blevet muligt at udbrede madordningen til alle kommunens folkeskoler. Foreløbigt indtil juni 2016. Det er vi utrolig glade for. Ordningen har mødt positiv opbakning, og den er et frivilligt alternativ til madpakken med en forældrebetaling på kr. 20-25 pr. portion mad, fortæller Anders Bo Hansen, der er skoleleder på Elverdamsskolen.
Sundt alternativ til madpakken hjemmefra
Den sunde kost blandt skoleelever i Holbæk Kommune har været et fokuspunkt i kommunens sundhedspolitik, og det har nu resulteret i et dagligt frokosttilbud til børn og unge fra 0. – 10. klasse. Målet er at levere et måltid, der samtidig er sundt og nærende, hvilket op mod 400 børn og forældre indtil videre benytter sig af hver dag.
– Vi arbejder ud fra at tilbyde et sundt måltid ift. Holbæks Kommune sundhedspolitik. Alle retter er magre og fiberrige. Der anvendes grove grøntsager til bagning af div. brød for at give saftighed og fibre, hvor der anvendes bl.a. bulgur, couscous, havregryn, perlebyg m.m. Vi vil gerne vise, at et sundt, magert og fiberrigt måltid også kan være andet end rugbrød, fortæller Kirsten Hansen, ledende økonoma ved Holbæk Kommune.
Udover at levere sunde måltider understøtter madtilbuddet også praktikordninger for unge. I ordningen vil der bl.a. kunne deltage flexjob via jobcentret samt unge i beskæftigelsestilbud fra UngHolbæk.
Det er Holbæk Kommunes produktionskøkken på plejecenteret Rosenvænget i Mørkøv, som står for selve produktionen af maden.