22. september 2024

Det skal være slut med at producere rødkål og marmelade i Svinninge – Orkla Foods Danmark har nemlig påtænkt at overflytte al produktion fra fabrikken i Svinninge til fabrikken i Skælskør.

Orkla Foods Danmark oplyser, at man investerer et to-cifret millionbeløb i fabrikken i Skælskør til produktionsfaciliteter for netop marmelade og rødkål, som i dag produceres på virksomhedens fabrik i Svinninge.

Ændringen tænkes gennemført i løbet af de kommende to år og det nuværende produktionsudstyr og –processer vil blive flyttet med fra Svinninge til Skælskør.

Samtidig vil Orkla Foods Danmark i samarbejde med de danske søsterselskaber Orkla Health A/S og KiMs A/S lægge kolonialvarelager ud til en ekstern leverandør. Dette vil ske i september 2015.

Orkla Foods Danmark har i dag 51 medarbejdere i Svinninge, heraf vil 9 lagermedarbejdere sammen med 8 lagermedarbejdere på fabrikken i Skælskør blive tilbudt overflytning til ekstern lagerleverandør. De øvrige medarbejdere i Svinninge vil blive tilbudt at flytte med til fabrikken i Skælskør, oplyser Orkla Foods i en pressemeddelelse. Virksomheden forventer, at der vil være en vis naturlig afgang.

– Vi ønsker, at vores dygtige og loyale medarbejdere følger med os til Skælskør, siger Adm. Direktør Tino Bendix og fortsætter:

– Vi er naturligvis klar over, at dette medfører en væsentlig ændring for medarbejderne, men vi håber, at så mange som muligt har lyst til at flytte med. Vi er glade for, at vi bevarer både arbejdspladser og produktion i Danmark.

Nu indleder vi forhandlinger med medarbejderne for at gennemgå planerne og i fællesskab finde ud af, hvordan vi kan hjælpe den enkelte bedst muligt i forbindelse med flytningen