24. oktober 2024

En dykker skal undersøge Orø-færgen efter den i dag ramte kajkanten. Arkivfoto: Michael Johannessen.

Dykkere skal igen i aktion under Holbæk- Orø Færgen.  Denne gang vil det blive om natten. Foto: Michael Johannessen.
Dykkere skal igen i aktion under Holbæk- Orø Færgen. Denne gang vil det blive om natten. Foto: Michael Johannessen.
Dykkere skal igen en tur under færgen for at rense skibsbunden – det er mindre end tre måneder siden sidst.

”Én gang til for Arveprins Knud – Det er måske en lidt gammeldags talemåde, men nogle gange skal en handling eller en scene gentages” – sådan siger overfartsleder Lars Wolfgang Hansen fra Holbæk-Orø færgen.

– Orø-færgen fik renset skibsbunden af dykkere midt i august. Der blev både brugt roterende stålbørster og højtryksspuling.Nu må vi så gøre det igen – igen, siger Lars Wolfgang Hansen.

– Det er kombinationen af den høje vandtemperatur, den gode vandkvalitet i Isefjorden og det fine efterårsvejr med mange solskinstimer giver optimale vilkår for, at alger og muslinger sætter sig på færgens skrog, fortæller overfartslederen.

Dykkerne skal derfor igang igen og for at det ikke skal gå ud over afgangene, sker afrensningsarbejdet natten mellem tirsdag d. 4. november og onsdag 5. november. Der må forventes lidt støj fra de generatorer, som dykkerne skal bruge til at drive deres udstyr.

– Når færgen har et skibsskrog uden begroning af alger og muslinger, så bruges der ikke så meget brændstof. Det er både godt for økonomien og miljøet, slutter Lars Wolfgang Hansen.