24. oktober 2024

Fire chilenske mænd er blevet varetægtsfængslet, sigtet for flere indbrud.

Fredag eftermiddag kort før klokken 13 anmeldte en årvågen mand, at en sort bil holdt underligt parkeret ved en villa på Roskildevej, Vipperød. Han holdt øje med bilen, hvis fører dyttede med hornet. Herefter kom flere udenlandsk udseende mænd med tasker og rygsække løbende ud fra adressen, og sammen kørte de fra stedet i bilen.

Anmelderen havde aflæst bilens nummerplade, hvorefter politiet kunne konstatere, at bilen var stjålet for nogle dage siden i Rungsted Kyst.

Politiet kørte til området for at lede efter bilen, og under eftersøgningen fik politiet igen en henvendelse fra en villaejer på Brobjergvej, Kirke Såby, der havde overrasket flere udenlandsk udseende indbrudstyve i sin bolig. De kørte fra den adresse i en sort bil, som politiet senere fandt på Roskildevej i Vipperød-området.

Da politiet ville standse bilen, satte føreren hastigheden væsentlig op under kørsel i retning mod Holbæk. Efter kort tid standsede bilen dog af sig selv, så politiet kunne anholde fire mænd på 27, 30, 33 og 40 år fra Chile i bilen.

Efterforskning gav politiet anledning til indledningsvist at sigte de fire mænd for indbrud i en villa på Roskildevej, hvor intet dog var stjålet og Kildevangsparken i Vipperød,hvor der var stjålet stjålet PC-udstyr, Vipperød og på Brobjergvej, Kirke Såby, hvor der heller ikke var stjålet noget. Desuden blev de sigtet for at have stjålet bilen i Rungsted Kyst.

De fire anholdte blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor dommeren besluttede, at de alle fire skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 1. juli 2014. Politiet undersøger nu, om de fire mænd kan stå bag flere indbrud i politikredsen.