24. oktober 2024

I dag møder Holbæk B&I lokalrivalerne fra Svebølle. Sidst de to hold mødtes var ved Svebølles 90 års fødselsdag - den kamp vandt holbækkerne, som da spillede under navnet Nordvest FC. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Nordvest FC vandt over 90 års fødselaren Svebølle B&I. Foto: Rolf Larsen.
Nordvest FC vandt mandagens lokalopgør i 2.division øst mellem Nordvest FC og Svebølle.

Nordvest FC kom bedst fra start og blot fem minutter inde i kampen sendte Ricki Olsen bolden forbi hjemmeholdets målmand og bragte Nordvest FC foran 0-1.

De to hold følte hinanden lidt an, men Nordvest FC havde et par gode chancer, som da Ricki Olsen foran Svebølles mål hoppede op og nikkede til bolden, der gik bagom målet.

Minuttet efter svarede Svebølle igen med et godt spil op ad banen til NVFCs mål. Men Lasse Krogh i målet tog bolden.
Et lignende forsøg fra gæsterne blev standset af Svebølles forsvar, der i det hele taget spillede en fremragende kamp og gik effektivt i infight med gæsternes angribere.

Nordvest FC sad på spillet det meste af tiden, men kunne ikke rigtig udnytte det.

I 34. minut kunne Martin Koch have bragt Nordvest FC yderligere foran, da han er helt alene med Svebølles målmand, som ovenikøbet løber ud af buret. Men Koch brændte og sendte bolden forbi målet.

Endu et forsøg uden scoring til Nordvest FC inden holdet blev tilkendt et straffespark i 45. minut. Martin Koch lagde bolden på pletten, men brændte, da Svebølles målmand præcist kastede sig ned efter bolden og greb den.

Dermed kunne de to hold gå til pausen med stillingen 0-1.

I pausen fik Svebølle B&I overrakt en check på 192.000 kroner fra støtteforengen Old SBIF i anledning af Svebølles 90 års fødselsdag.

Efter pausen var det et mere tændt Svebølle hold, som kom på banen. Og på trods af flere forsøg på at få et spil igang foran gæsternes mål, var det først i 58. minut, at hjemmeholdet fik sit første egentlige forsøg i 2 halvleg. Men bolden gik over Nordvests mål.

Tre minutter efter sørgede Ricki Olsen for, at Nordvest FC fik udbygget føringen til 0-2.

Svebølle svarede igen med et godt forsøg, der dog endte i hænderne på Lasse Krogh.

Og så fik hjemmepublikummet for alvor noget at klappe af, da Svebølles nr. 5 tog straffespark og sendte bolden i Nordvests mål til 1-2.

I 90. minut bragte Martin Koch Nordvest FC yderligere foran, da han sendte bolden Svebølles mål til 1-3. Dermed cementerede han “storebrors” sejr over “lillebror” i en kamp som 595 publikummer var mødt frem for at se.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.