23. november 2024
Foto: Politi.dk

Foto: Politi.dk

Foto: Politi.dk
Foto: Politi.dk
Politiet holder særligt øje med stationerne. Det fik Holbæk Byråd at vide, da Midt- og Vestsjællands politi i onsdags fortalte om, hvordan kriminaliteten ser ud i kommunen.

Et tog er noget, som mange pendlere bruger for at komme til og fra arbejde. Men for en særlig ”faggruppe”, nemlig tyveknægtene, kan toget også være en slags arbejdsplads.

Det kunne chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen fortælle, da han sammen med politidirektør Anders Linnet og lederen af lokalpolitiet i Holbæk, vicepolitiinspektør Per Heide, i onsdags gav byrådet i Holbæk Kommune en opdatering på, hvordan kommunen ser ud i kriminalitets-statistikken.

Omrejsende kriminelle
I politi-sprog kaldes “jobbeskrivelse” for Omrejsende kriminelle: Tyvene står på toget i København, hopper ud undervejs og stjæler, hvad de kan – og så har de et godt øje til smartphones og iPads hos andre togpassagerer; ikke mindst hos unge.

– Det er et landsdækkende problem, som vi også ser på Holbæk-banen. Derfor holder vores lokale betjente godt øje med stationerne, fortalte Sten Skovgaard Larsen.

Rygter og virkerlighed
Stationen er også et yndet arbejdssted for de, der sælger narkotika, så der er flere grunde til, at politiet er specielt synligt netop der.

På mandag mødes politiet og Holbæks aktører på misbrugsområde.

– Vi skal finde ud af, hvad der er rygter, og hvad der er virkelighed, så vi kan se, hvordan vi sammen bedst kan løse problemerne, sagde Per Heide. Han roste det gode samarbejde med Holbæks SSP, både hvad misbrug og andre emner angår.

Færre indbrud i den seneste tid
Antallet af indbrud steg i første kvartal af 2014 i forhold til sidste år, både i Holbæk og i resten af landet. Men på det seneste ser kurven dog ud til at være knækket for Holbæks vedkommende: Der har fra 22. april til 12. maj kun været 20 indbrud i privat beboelse i kommunen mod 24 i samme periode sidste år.

– Vi foretog nogle anholdelser i april. Om det er derfor, kan vi jo ikke vide – men vi kan konstatere, at tallet er faldet, og det er vi glade for, fortalte Per Heide.

Og så kunne han også fortælle, at nat-slukningen af gadelyset om sommeren ikke betyder mere kriminalitet.