24. oktober 2024

Borgmester Søren Kjærsgaard byder velkommen til medlemmerne af de fire omstillingsgrupper. PRfoto: Holbæk Kommune.

Borgmester Søren Kjærsgaard byder velkommen til medlemmerne af de fire omstillingsgrupper. PRfoto: Holbæk Kommune.
Borgmester Søren Kjærsgaard byder velkommen til medlemmerne af de fire omstillingsgrupper. PRfoto: Holbæk Kommune.
Torsdag trådte fire såkaldte omstillingsgrupper sammen for første gang, for under navnet “Holbæk i Fællesskab”, at give et nyt perspektiv på det at være kommune.

Det sker efter byrådet i onsdags godkendte processen for projektet.

– Vi er som alle andre kommuner i gang med en stor omstilling, hvor vi skal finde løsninger på store udfordringer og gøre det for færre penge. I byrådet mener vi, det er en opgave for fællesskabet. Derfor åbner vi døren op på vid gab for at få alle med. Vi vil skabe en kommune for og med borgerne, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Centralt i arbejdet står de fire såkaldte omstillingsgrupper, som har repræsentanter for borgere, politikere, erhvervslivet, medarbejdere, frivillige og foreninger. De skal arbejde på at udvikle skole og dagtilbud, få flere unge i uddannelse og ledige i arbejde samt sikre at flere borgere er selvhjulpne hele livet.

– Vi står overfor en ny økonomisk virkelighed. Vi har styr på udgifterne. Men vi kan også se, at vores indtægter ikke kan følge med fremover. Derfor skal vi klare mere for mindre. Men vi vil gøre det smartere og derfor har vi brug for alle de gode ideer, siger Søren Kjærsgaard.

Dagen efter byrådets godkendelse trådte de fire grupper sammen for første gang.

– Vi holdt et fællesmøde, inden grupperne gik hver til sit for at gå i gang med arbejdet. Der var en rigtig positiv stemning, som lover godt for den kommende proces. Jeg er både glad og taknemlig over, at så mange har haft lyst til at være med, siger Søren Kjærsgaard.

Kommunen vil også gerne have kommunens andre borgere til at deltage i debatten, bl.a. gennem kommunens Facebookside.

Udover omstillingsgruppernes arbejde, så er man også igang med at effektivisere og forenkle i kommunen på blandt andet administration og ledelse, færre bygninger, mere digitalisering og mere velfærdsteknologi.

Fakta:
De fire omstillingsgrupper hedder:
– Aktiv hele livet
– Uddannelse til alle unge 16-30 år
– Læring og Trivsel
– Alle kan bidrage på arbejdsmarkedet