For en enkelt aften åbner fængslet i Jyderup sine døre for offentligheden til en middag på et højt gastronomisk niveau.
Middagen tilberedes og serveres af de indsatte på den kokkeskole, Meyers Madhus driver i fængslet i samarbejde med Kriminalforsorgen. Ud over dem kulinariske oplevelse, så får gæsterne også et kig ind i en verden, der normalt er lukket og lejlighed til at møde de indsatte fra kokkeskolen.
Menuen består af fem retter tilberedt af årstidens bedste råvarer, samt friskbagt surdejsbrød, drikkevarer til maden i form af en juice- og most-menu (der må ikke serveres alkohol i fængslet)og te og kaffe.
Overskuddet fra arrangementet går til at finansiere en tilsvarende middag for pårørende til de indsatte.Selve kokkeskoleforløbet, som de indsatte deltager på, kulminere i denne middag. Der er tale om et projekt, der i sidste ende skal føre til et bud på en model for resocialisering. En model, hvor meningsfuld beskæftigelse, målrettet uddannelse og et offentlig-privat samarbejde skal åbne døre til et liv med beskæftigelse og uden kriminalitet, hvor det ovehovedet er muligt. Projektet, der omfatter tre danske fængsler, er et samarbejde mellem Kriminalforsorgen og Meyers Madhus, og finansieret af TrygFonden.
Arrangementet finder sted torsdag aften, og er allerede udsolgt.