18. oktober 2024

Læreruddannelsen på Holbæk Seminarium står overfor en lukning. Foto: Merete Ruud Hansen. Indsat: Nicolai Nicolaisen (A) ser hellere at læreruddannelsen i Roskilde lukker. Foto: Hanne Duelund.

Læreruddannelsen på Holbæk Seminarium står overfor en lukning. Foto: Merete Ruud Hansen.  Indsat: Nicolai Nicolaisen (A) ser hellere at læreruddannelsen i Roskilde lukker. Foto: Hanne Duelund.
Læreruddannelsen på Holbæk Seminarium står overfor en lukning. Foto: Merete Ruud Hansen. Indsat: Nicolai Nicolaisen (A) ser hellere at læreruddannelsen i Roskilde lukker. Foto: Lene Bruun.
Stod det til det socialdemokratiske Regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen så skulle man i stedet for at lukke Holbæk seminarium hellere lukke læreruddannelsen i Roskilde.

Men Nicolai Nicolaisen erkender, at sandsynligheden for det ville ske, næppe er særlig stor. Han er selv læreruddannet og ved at godt studiemiljø har stor betydning for de unge, og et godt studiemiljø kræver, når det gælder læreuddannelsen, at der er tilstrækkelig mange unge på studiet, og dermed mulighed for at kunne vælge mellem flere linjefag. Det vil der ikke være fremover i Holbæk, hvis man også opretholder uddannelsen i Roskilde. Derfor foreslår Nicolai Nicolaisen, at hvis man nedlægger læreruddannelsen i Holbæk og så i stedet genopretter pædagoguddannelsen i samme by, for det er vigtig, at de unge har mulighed for at studere nær deres bopæl, også fordi det har vist sig, at flere unge får en uddannelse, hvis der ligger uddannelsesinstitutioner i fornuftig køreafstand.

Se webinterviewet med Nicolai Nicolaisen herunder: