I den øvrige lokalpresse har man kunnet læse at Vipperød er blevet mere blå og Orø mere rød efter valget, så må jeg dog som orøborger sige, at jeg efter den 19. november hverken føler mig mere eller mindre rød eller for den sags skyld blå.
Det er rigtig, at det kom overraskende, at Enhedslisten fik så stor en fremgang, men for mig var det til gengæld ikke overraskende, at Venstre fik en lussing og næsten blev halveret. Nok er der en konkurrence mellem politikere og vælgere om hvem der har den korteste hukommelse, men se hvilken øretæve SF fik her ved valget, hvor de inden har ført en politik stik imod deres vælgeres ønske.Jeg har altid været borgerlig og satte mit kryds ved Jan Wammen Dam (V) ved sidste Folketingsvalg, da jeg langt hen ad vejen var enig med hans synspunkter om en fornuftig og realistisk miljøpolitik og ikke mindst hans forslag om at sidestille vand- og landeveje. Men for første og sikkert eneste gang satte jeg mit kryds ved en socialdemokrat nemlig Ole Brockdorff, ikke fordi han er socialdemokrat, men fordi han har gjort og gør meget for Orø.
I modsætning hertil står den hårde kerne fra Venstre med Pernille Kruse i spidsen, som ikke har haft mange positive ord og forslag om Orø, kun at servicen på Orø skulle skæres ned, vi var for dyre i forhold til den øvrige del af Holbæk kommune. Prikken over i’erne var da hun nævnte at det kommunale tilskud til forsamlingshuset var ulovligt og en økonomisk belastning (80.000 kr. årligt), og da Orø ikke fik glæde af det ekstra statslige tilskud til ø-driften: “I får ikke flere penge, men vi skærer Jer ikke yderligere ned”. Så har man selv lagt op til en politisk øretæve. Og det selv om borgmester Søren Kjærsgaard(V) sagde nogle pæne ord om Margrethes ø i forbindelse med regentparrets besøg.
Men her på Orø skal vi da hverken behandles dårligere eller bedre end det øvrige Holbæk vore vejes skal ikke asfalteres hurtigere og bedre end andre dele af Holbæk, også Tuse mærker f.eks. på busdriften, at de er en del af udkantsholbæk.
Men tak til byrådsmedlem Søren Christensen fra Venstre, der på et vælgermøde i Orø forsamlingshus udtalte disse positive ord om Orø: En ø er en gave som en kommune har fået, det er formålsløst at drøfte Orøs økonomi, for Orø er en del af Holbæk kommune.
Men generelt set er det vel nok et problem, at Holbæk kommune er en kunstig ” Statsdannelse” ligesom de stater kolonimagterne skabte i Afrika. Der er langt, ikke kun fysisk set, mellem Jyderup og Orø, og der er stadig en stor opgave som venter på politikerne: at få hele Holbæk til at føle sig som en naturlig del af ja netop Holbæk kommune.
Ak ja, det er sand historie-skrivning !!
Vi bliver nødt til at håbe – at de nye byrødder vil os det ALLE godt 🙂