Ræveskab er en væmmelig sygdom, som får rævene til at tabe pelsen, giver væskende sår, og som betyder at rævene efter at have tabt pelsen, dør af kulde.
Ræveskab er desværre en meget smitsom sygdom, og derfor har man pligt til at gå til dyrlæge, hvis man mistanke om ens hund har fået ræveskab.
Holbaekonline.dk kender til mindst et tilfælde af ræveskab som har ramt en hund i år på Orø.
En jæger har fortalt Deres udsendte medarbejder, at det højst sandsynlig er en smittet ræv, som i vinterkulden er gået over isen fra fastlandet til Orø. Samme jæger fortæller, at man skyder så mange ræve som overhovedet muligt, men at det er svært at få bugt med alle, fordi ræven er et meget snedigt dyr, som søger ind ved tæt bebyggelse, hvor jægerne ikke må skyde dem.
En hustru til en anden jæger fortæller, at det ville være meget lettere at udrydde sygdommen på øen, hvis især sommerhusbeboerne undlod at fodre de mange vildkatte , som også kan viderebringe sygdommen.
I dag talte Deres udsendte medarbejder, under sin daglige hundeluftning ved Orø Camping, med en jæger, som fortalte, han forleden dag havde skudt en hunræv og dens unger, der alle havde skab.
Han viste mig et billede af dyrene. Det så ret væmmeligt ud, så vi undlader at bringe det her på Holbaekonline.dk.
Hvis man er i tvivl om ens hund er blevet smittet, bør man kontakte dyrlægen.
16.8 : Kl. 11.30 besøger en dyrlæge fra Skibby Dyreklinik Deres udsendte medarbejder på Orø, hvor vi får os en snak om den smitsomme sygdom. Videointerviewet lægges på Holbaekonline.dk senere på dagen
Dyrlæge Mads Lund Skibby dyreklinik har lige forladt Orø-studiet. Deres udsendte er i fuld gang med at redigere
interviewet. Jeg men jeg kan da røbe, at det ikke kun er på Orø , hvor der nu er ræveskab. Der er også ræveskab i Hornsherred og Vestsjælland , og også mennesker kan blive smittet af det