Efter kritik fra bl.a. Ældresagen om at Rejsekortet var for dyrt for pensionister, har DSB valgt at ændre rabatterne for både pensionister og unge.
Ændringerne, der trådte i kraft i går, indebærer, at det vil være attraktivt for flere at bruge Rejsekortet som ung eller pensionist, hvis rejsen sker uden for myldretiden. Fx vil en pensionist, der rejser mellem eksempelvis Ringsted mod København uden for myldretiden altid få en billigere rejse som kundetype pensionist end som kundetype voksen.
Men det vil i nogen tilfælde være dyrere at benytte Rejsekortet i de kommende år, hvor Rejsekortet eksisterer side om side med de traditionelle klippekort, kontantbilletter og pendlerkort. Prisen afhænger af kundernes rejsemønstre – fx hvis de ofte rejser i myldretiden.
– Pensionister eller unge på Rejsekort skal være særligt opmærksomme på, hvornår på dagen de rejser, og hvor meget de rejser hver måned, siger, salgsdirektør i DSB Anne-Lise Bach Sørensen og fortsætter:
– Rejser man rigtigt meget på Rejsekort som kundetype pensionist eller ung i myldretiden, skal man overveje, om det bedre kan betale sig at skifte til et Rejsekort Voksen eller et andet pendlerprodukt, indtil alle zoner og takster i Danmark harmoniseres i 2014, siger hun.
Anne-Lise Bach Sørensen understreger, at det er vigtigt at vide, at rabatterne for ung og pensionist er lavet for at gøre det attraktivt for disse kunder at rejse uden for myldretiden, hvor togene ofte er fyldt op med pendlere, som DSB gerne vil skabe mere plads til.
Ved at klikke sig ind på rejsekort.dk kan man under prisberegneren undersøge, hvilken type Rejsekort, der bedst kan betale sig at rejse på.
Det er gratis for kunderne at skifte kundetype på Rejsekort i DSB Billetsalg og 7-Eleven- og Kort & Godt-butikkerne på stationerne.