Orøs nye nationalmelodi: Vi er alle i samme båd

Orø har fået noget det øvrige Holbæk ikke har: En ny nationalmelodi skrevet af øens præst Kirsten Schmidt. Den bygger på helt aktuelle begivenheder på den lille ø i Isefjorden.

Orøs præst Kirsten Schmidt har skrevet Orøs nye nationalmelodi : Vi er alle i samme båd. Foto: Jesper von Staffeldt.


En nationalmelodi? Vil øen løsrive sig? Nej det er vist at gå for langt at hævde dette, men Orøs befolkning – uanset partifarve – nærer ikke de varmeste følelser for flertallet i Holbæk byråd.

Normalt er øens beboere et meget fredeligt folkefærd , for som Holbaekonline.dk´s journalist på øen fortæller, så siger hans genbo altid : Det går ikke så stærkt her på Orø, men det går!

Men når ø-boerne føler sig tilstrækkeligt provokeret, så kommer den gamle vikingeånd op i dem.

Pludselig gik det op for ø-boerne at man måske ville lukke øens skole, og reducere færgeafgangene for Orøfærgen, rygter ville vide der var personer i Venstres byrådsgruppe, som helt ville lukke færgen.

Holbaekonline.dk kunne som det første medie ved årsskiftet meddele, at et borgerligt flertal havde vedtaget at reducere færgeafgangene på et byrådsmøde d.22.12.2010

Efter nogen tøven og en hvis uenighed om ”kampmidlerne ” kom der gang i ildsjælene på øen.

Der blev samlet underskrifter ind, der blev foretaget en demonstration foran borgmesterkontoret,

over 50 kvinder fra Orø lovede/truede borgmesteren de ville sove hos ham. Der blev holdt videodebatmøder på Orøfærgen, hvor et byrådsmedlem – vistnok ved en fortalelse – lovede at Orø skole ikke skulle lukkes og dermed brød flertallets musketer ed. Et stort vælgermøde på Elværket med toppolitikere fra fem partier blev ”afsporet” ved at to orø-borgere stillede spørgsmål til bl.a. Pia Kjærsgaard og Bertel Haarder om Orøfærgens fremtid. Til stor irritation for mødelederen Mogens Flyvholm og flere byrådsmedlemmer fra Holbæk brugte politikerne 22 minutter af spørgetiden på Orøfærgen og øens fremtid. Og det mens TV 2 News sendte direkte.

Borgmesteren fik samtidig med 604 underskrifter mod at stryge de sidste færgeafgange også en kugleramme, så man bedre kunne styre økonomien. Rygter vil vide, man stadig sidder på rådhuset og spekulerer over hvordan ”maskinen ” fungerer.

Som prikken over i-et tog en lille delegation fra Orø ind til Christiansborg for at møde Folketingets Ø-udvalg. Det blev ikke til bare tom snak, for på fredag d.8. april , er det Ø-kontaktudvalgets tur til besøge Holbæk.

På Orø føler man , at man mindst har vundet 1.halvleg mod byrådet i kampen om bevare en velfungerende ø.

Se også: Galleri: indspilning af Vi er alle i samme båd.

8 kommentarer

 • Lene Andersen

  Hold Kæft! Hvor er det flot. I må da stryge ind på Top 10 listen. Holbæk Byråd må da være pavestolte over at have sådan nogen engagerede borgere i deres kommune.Nu mangler vi bare en sponsor til en reklame i Tv2. Jeg er så stolt af at bo på Orø i dag. Orø overgi`r sig aldrig

 • Susanne Petersen

  Det er da noget der rykker! En super god tekst, og et rigtigt flot stykke arbejde, I der har gjort! I er bare for seje! 🙂
  Håber den fiser ind hos de rette personer!

 • jesper von staffeldt

  Vedrørende besøget af Folketingets Ø-kontaktudvalg : Lyt til P4 /DR fredag
  formiddag, hvor der bringes et interview
  med bl.a. formanden for Lokalforum Erik Fuchs

 • Leila Lindtoft orø

  hold fest en kanon sang og flot udført håber de rette mennesker/politiker kan fatte den og forstår at vi bliver ved med at kæmpe til vi får lov til at beholde vores ø så alle mennesker har lyst til at bo på vores skønne ø

 • Svend Christoffersen

  Stor ros her fra det milde sy´fynske – vi har også vore færgeproblemer, så vi støtter jer 100%.
  Hilsen fra
  Faaborg

 • Lene Andersen

  Tak Faaborg-

 • Birgitte Jensen

  Hej! Det er dog en pragtfuld sang. Lige en man kan hører flere gange.
  Hvor kan man få teksten til den?

 • margrethe

  flot intiativ til en sang om orø.en dag kan den vel købes på vores hyggelige venlige Ø kontor.

Leave a Reply