Der vil også fremover være undervisning i alle lokalområder. Det blev byrådet enig om onsdag.
Et samlet byråd drøftede i går, hvordan kvaliteten i folkeskolerne i Holbæk Kommune skal løftes. Der er enighed i byrådet om, at de kommende tre måneder skal bruges til at skabe et sammenhængende forslag til, hvordan skolerne i Holbæk Kommune skal se ud, og hvordan der kan skabes midler til at investere i kvalitetsløft.
Projektudvalg Fremtidens Folkeskole har siden april 2010 arbejdet med udvikling af indhold og kvalitet i skolerne.
Resultatet af projektudvalgets arbejde er ”Strategi for Fremtidens Folkeskole i Holbæk Kommune”. I strategien fremhæver projektudvalget en række fælleskommunale indsatser, som kan medvirke til at løfte kvaliteten i skolerne: kompetenceløft af ledere og medarbejdere, en øget it-indsats, styrkelse af mellemtrinnet, æstetisk og pædagogiskløft af inde- og uderum samt styrkelse af central udviklingsunderstøttelse.
Hele byrådet anerkender behovet for at investere i et kvalitetsløft i folkeskolen, sådan som strategien beskriver det. Og da der ikke er økonomisk rum til at investere flere penge i folkeskolen, skal de nødvendige midler til nye initiativer findes indenfor den samlede ramme til undervisning. Der er enighed om, at der skal skabes mulighed for at investere mindst 20 mio. kr. pr. år.
Pengene til kvalitetsløft skal blandt andet findes ved at tilpasse tildelingsmodellen, udnytte lærerressourcerne bedre og ved øget inklusion.
Undervisning i alle lokalområder
Byrådet peger samtidig på en struktur, hvor der er undervisning i alle lokalområder. Antallet af klasser og spor på den enkelte skole kan dog blive tilpasset, og skoledistrikterne kan også blive ændret.
Herudover lægger byrådet op til at drøfte forskellige former for fælles ledelse – for eksempel ved at små skoler kan knyttes til store, at selvstændige skoler kan indgå i et forpligtende samarbejde, eller at nogle af de nuværende skoledistrikter kan samles i nye og større distrikter. De kommende måneder skal afklare, hvordan ledelsen fremafrettet skal udmøntes.
Det ligger også fast, at eleverne i indskolingen fortsat skal have 28 timers undervisning, hvor pædagoger deltager halvdelen af tiden. De øvrige elever fastholder det vejledende timetal.
Konkret forslag i juni måned
Byrådet er enigt om, at det konkrete forslag til en ny organisering af skolevæsenet og ny tildelingsmodel først bliver besluttet og sendt i høring den 8. juni 2011. Dette for at sikre at alle de forslag og idéer, der er kommet frem i for-høringen, kan nå at blive inddraget. Administrationen arbejder indtil da videre med de forskellige muligheder – et arbejde også bestyrelser, ledere og medarbejdere inddrages aktivt i.
Ændringerne træder i kraft fra skoleåret 2012/2013.
Se under web-TV : Orø skole vil vi ha´’,
den skal Holbæk ikke ta’