Tyveri blev til røveri – Par fra Svinninge anholdt

Et butikstyveri i Kvickly Xtra udviklede sig onsdag eftermiddag til røveri.

Kloken 15.50 forsøgte en mand og en kvinde at slippe af sted fra Kvickly Xtra. Manden gemte ting, som han havde stjålet i forretningen, men det blev opdaget af en butikskontrollant. Kontrollanten henvendte sig til manden, der bestemt ikke ville tale med kontrollanten, og der opstod håndgemæng mellem parterne. Et tyveri bliver til røveri, når man bruger vold for at sikre sig det, som man har stjålet.

En kvinde, der var sammen med manden, forsøgte at få manden til at nikke kontrollanten en skalle, og dernæst gik hun ud på p-pladsen, hvor hun flyttede på den bil, som parret var kørende i, hvilket blev set af personale fra forretningen.

Politiet anholdt kl. 16.10 den 35-årige mand og den 43-årig kvinde, der begge bor i Svinninge.

I bilen og på adressen fandt politiet flere effekter, der formentlig stammer fra indbrud, og det vil politiet tale med de pgl. om i løbet af torsdagen. Den anholdte mand blev i øvrigt også fundet i besiddelse af 24 gram hash, og blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Kvinden, der som beskrevet flyttede bilen, var frakendt retten til at føre bil, og derfor blev hun sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Politiets jurister vil i dag vurdere, om parret skal fremstillet i grundlovsforhør.

Leave a Reply