Læserbrev: Bevar Holbæk Seminarium

Det har stor betydning for Holbæk kommunale skolevæsen og for Holbæk kommune, at vi kan bevare Seminariet i byen. Derfor var det glædeligt, at der stadig er god søgning til Holbæk seminarium. Af venstrebladet forleden fremgik det, at der er over 600 studerende på Holbæk Seminarium.

Med et seminarium i byen er det let for kommunens skoler at få lærerstuderende som praktikanter. Samtidig er der en let kommunikation for de enkelte skoler til seminariet. Unge aktive mennesker og den lette vej til seminariet er en fordel for vore skoler, ligesom det er lettere at rekruttere uddannede lærere til skolerne i en by, hvor man kan få en læreruddannelse. En del at de unge som uddannelsesstedet trækker til byen slår rod og bliver boende. På seminariet er der lokale videreuddannelsesmuligheder for folkeskolelærerne. Dette tilsammen gør det lettere at fastholde dynamikken og udviklingen i folkeskolen.

I det kulturelle liv er seminariets ansatte og studerende et aktiv for området. F.eks. har de studerende flere gange inviteret til teaterforestillinger og musicals til glæde og inspiration for kommunens elever og lærere. Også på musikscenen er seminariets tilstedeværelse mærkbart. Ligeledes bruges seminariet til afholdelse af koncerter, til møder og er samlingssted for kulturelle arrangementer.

Et stort uddannelsessted er også økonomisk en fordel for byen.
I det kommende byråd vil Enhedslisten arbejde hårdt for at bevare Holbæk Seminarium.
De studerende, de ansatte og byens politikere må i fællesskab finde ud af, hvordan vi kan bevare og udvikle studiemiljøet på Holbæk Seminarium både for lærerstuderende og andre tilknyttede uddannelser.

Enhedslistens repræsentant i Region Sjælland, Bruno Jerup, arbejder også på at bevare Holbæk som uddannelsessted for lærerstuderende og andre.

Laust Davidsen, Spidskandidat for Enhedslisten i Holbæk Kommune

Leave a Reply