26. april 2024

Lokallisten byder på seminar om udvikling af lokalområderne uden for Holbæk By. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Lokallisten byder på seminar om udvikling af lokalområderne uden for Holbæk By. Arkivfoto: Rolf Larsen.

I dag besluttede et flertal i Økonomiudvalget, at sætte gang i processen med at flytte kommunale arbejdspladser udenfor Holbæk by. Intet er dog endeligt besluttet endnu.

I første omgang er det Jyderup, der er fokus på.

– I ’Jyderup Handleplan’ er der blandt andet et ønske om at få flere kommunale arbejdspladser ind i eksisterende kommunale ejendomme. Det vil vi fra politisk side meget gerne efterleve. Derfor var der også stor opbakning til, at vi nu kan sætte gang i denne proces, så vi kan fortsætte udviklingen af vores lokalområder, hvor vi i Jyderup fx har det gamle rådhus på Skarridsøgade 37 liggende med en del tomme lokaler. Det vil være en oplagt lokation at benytte til kommunale arbejdspladser. Jeg ser frem til den videre dialog med Lokalforum Jyderup og muligheden for at understøtte udviklingen lokalt, fortæller borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Kommunens administration har vurderet, hvilke kommunale funktioner der kan flyttes ud af Holbæk by, uden nogen større påvirkning for funktionen og her er det blevet vurderet, at Socialtilsyn Øst kan flyttes, uden at det vil medføre et markant fald i effektivitet og produktivitet.

Blandt Socialtilsyn Østs opgaver er,a t godkende og føre tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier i de sjællandske kommuner uden for Hovedstadsområdet – dog ikke i Holbæk.

Den videre proces
Selvom der er peget på Socialtilsyn Øst, så er den endelige beslutning om at flytte tilsynet til Jyderup endnu ikke taget.

– Inden vi overhovedet når til en træffer en beslutning, skal vi have en god dialog med medarbejderne. I februar vil sagen derfor komme til høring i hhv. det lokale MED-udvalg og Hovedudvalget. Kommunalbestyrelsen vil på deres møde i marts 2019 få præsenteret de afdækkede konsekvenser og perspektiver med henblik på at træffe endelig beslutning om en indflytning af Socialtilsyn Øst til Jyderup samt frigivelse af midler til at gennemføre renoveringen, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Hvis det ender med en beslutning om, at flytte Socialtilsyn Øst til Jyderup, vil man gå i gang med at renovere og tilpasse det tidligere rådhus, så den kan stå indflytningsklar til lige før eller efter sommerferien i år.