Et par tusinde idrætsfolk er samlet til stævne på Fælleden

Foto: Michael Johannessen

I 2009 var Fælleden i Holbæk centrum for DGI’s store Landsstævne med ca. 21.000 deltagere. Siden har fælleden mest været overladt til mindre arrangementer, Amerikansk Fodbold, et par fodboldhold i de laveste serier, motionister, knallertræsere og hundeluftere. Men i dag er der igen stor aktivitet på Fælleden, hvor et par tusinde idrætsudøvere fra store dele af Sjælland er samlet.

Bag lørdagens event står DGI Midt- og Vestsjælland og Holbæk Kommune.

Idræt på fælleden bygger videre på den stolte tradition fra Høvestævnet, hvor mange idrætter gennem mere end 25 år har dystet i sommervarmen.

– Vi arbejder målrettet på at skabe de bedste rammer for aktive mennesker. Vi må erkende, at faciliteterne på Høvepladsen ikke længere lever op til det, det har deltagerantallet gennem de seneste år også vist os. Vi vil derfor bruge administrative og frivillige kræfter på at samle det bedste fra fantastiske firs år med Høve og tage det med til Fælleden. Det er aldrig nemt at sige farvel til en tradition, men vi er overbeviste om, at det er en den rigtige beslutning, siger Merete Hansen, der er formand for Gymnastikbestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland.

Også DGI Midt- og Vestsjælland for DGI Midt- og Vestsjælland, Bruno L. Hansen tror på, at Fælleden kan blive centrum for en ny tradition:

– Fælleden er en helt enestående ramme til idræt. Da vi fik chancen for at genskabe magien (fra Landsstævnet 2009 -red.), greb vi den med det samme. Vi både tror og håber på, at vi her kan skabe en ny tradition, hvor der er plads til, at mennesker kan møde hinanden på tværs af disciplin, alder og niveau.

Ved dagens arrangement dystes der i håndbold, fodbold, biathlon og gymnastik – flere end 2.000 idrætsudøvere er med. Dertil kommer publikum.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar