27. april 2024

Orøs Læge Carsten Roug går på pension ved årets udgang. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Orøs Læge Carsten Roug går på pension ved årets udgang. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Orøs Læge Carsten Roug går på pension ved årets udgang. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Orøs nuværende læge, Carsten Roug, går på pension med udgangen af i år. Derfor har Region Sjælland annonceret efter en ny læge, der kan tage sig af øens 848 beboere.

At lægegerningen på Orø er anderledes end i byer som f.eks. Holbæk, er man godt klar over hos Region Sjælland. I annoncen hedder det bl.a.:

“At være læge på Orø betyder et færre antal patienter end normalt, men til gengæld en større variation i opgaverne.”

Region Sjælland lægger ikke skjul på, at det er muligt at tjene godt ved minimalt arbejde som øens læge:

“Lægens vagtforpligtelse udenfor klinikkens åbningstid honoreres med det i overenskomsten fastsatte vagttillæg, hvorved lægen sikres en god indtjening trods det lave antal patienter og dermed minimum af arbejde.”

En ny læge skal ikke overtage Casten Rougs lokaler:

“Region Sjælland vil være behjælpelig med at finde egnet lokale til klinikken”.

Som en ekstra indsats for at få en læge til øen vil tilbydes “i det omfang, det er muligt, vil Region Sjælland også være behjælpelig med at finde beskæftigelse og andet til ægtefælle og familie.”

Skulle det ikke lykkes Region Sjælland at finde en læge til stillingen, så er man villig til at se på alternative modeller for lægebetjeningen af Isefjordens Perle.

Ansøgningsfristen er 1. november.

Når Carsten Roug går på pension d. 1. januar 2016 sker det efter næsten 40 års virke som læge på øen.

Dokumentation: Region Sjællands job-annonce (.pdf fil).

3 thoughts on “Orø skal have ny læge

  1. sidste nye : ( lørdag kl. 10.10)
    Adspurgt om han evt. ville fortsætte midlertidigt efter 1. januar – hvis man ikke kan finde en ny læge – var svaret fra Carsten Roug noget henholdende – at det havde han ikke taget stilling til nu – men kunne da oplyse, at der på mandag kommer en læge og kigger på forholdene. Men det er en læge som er interesseret i opgaven som en satellitpraksis.
    Spørgsmålet for mange Orøborgere er nu om man skal satse på at Orø får en ny læge eller allerede nu skal kigge sig om efter en anden læge i Holbæk ( Skibby og Kirke Hyllinge). Det vil især for Orøs mange ældre medborgere uden bil , blive et problem hvis man skal udenøs for at komme til læge, .En satellit- læge kunne så være den næstbedste løsning

  2. Carsten vil blive savnet af mange mennesker her på Orø vi må håbe at der kommer en ny læge og ikke satellitlæge men en der er her fast vi må krydse fingre og tær for der kommer en ny <3

  3. Kommunen kunne købe Niels hus på Syvvejen! Der er både plads til konsultation og bolig!

Comments are closed.