26. april 2024

Det har i mange år været populært at stille motionsredskaber op rundt omkring i byerne – bl.a. i København, Odense, Århus og Gundsømagle – og kommer idéen også til Holbæk.

Fredag d. 11. september vil fire nye motionsredskaber stå klar ved Gl. Havn i Holbæk. Der er tale om simple redskaber, som blandt andet kan bruges til at træne ryg- og mavemuskler.

Det var Holbækborgeren Niels Jørgen Nielsen, som efter en tur til Alanya i Tyrkiet tog kontakt til kommunen og fortalte, at han havde set udendørs motionsredskaber og han var blevet bidt af det:

– Vi var på ferie i Alanya, og der blev vi inspireret af motionsudstyr, som er stillet op mange steder i byen. Redskaberne er tilgængelige døgnet rundt for alle, der har lyst til lidt motion, og de bliver flittigt brugt. Vi blev simpelthen bidt af disse motionsredskaber, fortæller Niels Jørgen Nielsen.

Henvendelsen fik Folkeoplysningsudvalget i Holbæk Kommune til at investere i motionsredskaberne, som man efter nøje udvælgelse valgte at placere ved Iskiosken på Gl. Havn:

– Det var vigtigt for os at sikre en god placering. Det skulle selvfølgelig være et sted, hvor der er mange, der kommer forbi hver dag. Det var endvidere vigtigt for os, at anlægget kom til at ligge godt i forhold til de ruter, folk plejer at løbe, så de kan supplere deres konditræning med muskelstyrke, siger formand for Folkeoplysningsudvalget Svend Due Mikkelsen.

Folkeoplysningsudvalget forventer at foreninger i kommunen vil få stor glæde af reskaberne og det også vil være til stor gavn for turister.

Anlægget bliver indviet fredag den 11. september kl. 14.00-15.00, hvor Folkeoplysningsudvalget og Udvalget for Kultur og Fritid byder alle velkommen. Der vil være musik, smoothies og naturligvis rig mulighed for at prøve de nye redskaber.