26. april 2024

Tre firmaer er nu blevet prækvalificeret til byggeriet af det nye svømme-, idræts- og sundhedscenter – som tidligere gik under navnet Holbæk Arena.

Holbæk Kommune vil over sommeren gå i dialog med MT Højgaard, Gribskov Gruppen og det lokale firma Kullegaard om opførelsen og driften af det nye svømme-, idræts- og sundhedscenter, der kommer til at ligge i Holbæk.

– Jeg er rigtig glad for, at så velrenommerede firmaer har vist interesse for at være med. Det understreger, at vi har et spændende projekt. Jeg ser meget frem til resultaterne af den kommende dialogfase, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Det nye center skal opføres som et såkaldt Offentligt Privat Partnerskab (OPP), og kommunen har valgt den særlige udbudsform, der kaldes konkurrencepræget dialog. Her prækvalificerer man et antal firmaer for derefter at gå i dialog med hver enkelt, inden de kommer med et endeligt bud på opgaven. I dette tilfælde skal det ske i begyndelsen af oktober måned i år.

– Jeg tror og håber, vi får en god dialog, der i efteråret kan veksles til nogle spændende og konkrete bud på opgaven. Vi regner med at kunne tildele kontrakten i slutningen af året hvorefter selve byggeriet kan gå i gang, siger Søren Kjærsgaard.

Hvornår centret står helt færdigt, afhænger af indholdet af de bud, der kommer ind.