26. april 2024

En af politiets nye fotovogne vises frem for pressen. Foto: Michael Johannessen.

En af politiets nye fotovogne vises frem for pressen. Foto: Michael Johannessen.
En af politiets nye fotovogne vises frem for pressen. Foto: Michael Johannessen.
Midt- og Vestsjællands Politi sætter to fotovogne op i vores område – en af dem, får fast base i Holbæk.

I hele kredsen råder Midt- og Vestsjællands Politi nu over i alt 9 ATK-biler.

Prisen for en enkelt af de nye ATK-biler er ca. 600.000 kroner – heraf koster udstyret til at registerere og fotografere fartsynderne alene 250.000 kroner. Det nye udstyr er langt bedre end det gamle. Det kan f.eks. tage to billeder i sekundet og har nummerplade genkendelse. Selve fotoudstyret kan tages ud af bilen og placeres et andet sted. Desuden kan udstyret kan måle over fire vognbaner og måle i begge færdselsretninger.

Men så dyrt udstyr skal selvfølgelig også bruges. Der er budgeret med, at de nye vogne skal være på gade i 5 timer daligt i 200 dage om året og der skal bruges 1000 mandetimer på at bemande udstyret.

Se mere om udstyret i videoen herunder, som blev optaget, da Midt- og Vestsjællands Politi torsdag præsenterede det nye udstyr for pressen:

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her

3 thoughts on “Her er politiets nye fotovogne

  1. Det er jo også nemmere at fange bilister der kører 4 km for stærkt, end at fange rigtige forbryder, hurra for at de er så dygtige.

  2. Det er jo også nemmere at fange bilister der kører 4 km for stærkt, end at fange rigtige forbryder, hurra for at de er så dygtige.

  3. Der er åbenbart nogen der er modstander af lov og orden på landevejene, det vil være gudeligt de tager nogen af de vanvidsbilister der kører forbi vires skole og børnehaver og samtidig taler i mobil, og smider.tomme spiritus flasker ud af vinduerne. Det er tankevækkende at den tidligere konservative justitsministeren Brian Mikkelsen er modstander af lov og orden på landevejene , hvem husker ikke da Hans Engel efter en våd bytur kørte ind i en betonklods på Helsingør motorvejen. Og forsøgte at sløre det.

Comments are closed.