27. april 2024

En 24-årig mand fra Jyderup blev tirsdag anholdt og sigtet at have kørt i frakendelsestiden – i en stjålet varebil.

Klokken 12.10 tirsdag middag fik Midt- og Vestsjællands politi en underretning fra nabopolitikredsen Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi opm, at føreren af en hvid varebil havde stjålet brændstof på en tankstation i deres politikreds, og at bilen var kørt i retning mod Høng.

Midt- og Vestsjællands politi sendte flere patruljer ud for at lede efter varebilen og fandt den efterladt på Hovedgaden i Høng ved stationen.

Varebilen bar præg af at være stjålet, idet tændingslåsen manglende, dørene var efterladt ulåst, og varebilen var forsynet med to forskellige nummerplader, hvoraf den ene var stjålet, den anden var afmeldt i motorregisteret hos SKAT.

Varebilen viste sig at være blevet stjålet i Køge-området i starten af november måned.

Bilen lugtede kraftigt af diesel og i varerummet lå bl.a. en jerrycan og en enkelt handske.

Under eftersøgningen i Høng traf politiet en 24-årig mand fra Jyderup, som politiet kendte i forvejen. Da han også lugede af diesel, mistænkte politiet ham for at have været fører var den stjålne varebil.

Få meter fra det sted, hvor politiet traf ham, lå en enkelt handske svarende til handsken i varebilen.

Den 24-årige blev derfor anholdt og sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for uberettiget at have kørt i den stjålne varebil samt for uberettiget brug af de to nummerplader på bilen. Efter afhøring løslod politiet den 24-årige, som nu kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.