26. april 2024

Arkiv foto: Rolf Larsen.

Fremover skal også ordblinde og læsesvage føle, at biblioteket er deres. Arkiv foto: Rolf Larsen.
Fremover skal også ordblinde og læsesvage føle, at biblioteket er deres. Arkiv foto: Rolf Larsen.
Det er ikke nemt at være ordblind – og slet ikke på et bibliotek. Men det gør Holbæk Bibliotek nu noget ved.

Et af bibliotekets fornemste opgaver er den frie og lige adgang til viden og information for alle i samfundet. Men det har indtil nu knebet for de ordblinde – og læsesvage. Men nu vil Holbæk Bibliotek også hjælpe dem til at føle, at biblioteket er deres sted.

Derfor har biblioteket fået installeret digitale hjælpemidler for ordblinde på bibliotekets maskiner og indkøbt scannere og læse/skriveprogrammet ViTre til udlån.

Desuden er man igang med et lille forsøg med ”faneplader”, som Christian Bach Andersen fra Ordblindeforeningen i Vestsjælland har opfundet. Her hjælpes den læsehandicappede med at finde materialerne på hylderne ved hjælp af QR-koder, som kan scannes med fx en smartphone.

Reception på biblioteket
I forbindelse med de nye tiltag, holdes der reception lørdag den 1. november kl. 11 i den store sal på Holbæk Bibliotek.

Ved receptionen kan man møde:

Læse- og teknologikonsulent Carina Degn Mårtensson fra LæseTek i Holbæk som fortæller om funktionelle læse- og skrivevanskeligheder samt demonstrerer læse-/skriveprogrammet ViTre.

og

Christian Bach Andersen fra Ordblindeforeningen i Vestsjælland som fortæller om ordblindhed og forsøget med ”faneplader”.

Efter oplæggene er der mulighed for at stille spørgsmål og få demonstreret de nye tiltag. Der serveres kaffe, te og frugt.

1 thought on “Nu skal ordblinde også kunne bruge biblioteket

Comments are closed.