27. april 2024

Unge fra projektet 4300 Agervang er med i en breakdance-workshop, som den 22. marts munder ud i en opvisning for offentligheden. Center for Kulturel Udvikling bringer i den forbindelse palæstinensiske breakere til Holbæk, og de giver eksempler på deres dans til musik af DJ Schack.

Workshoppen er et led i et større samarbejde mellem Holbæk Museum, Kultur- og fritidssekretariatet, ungdomsskolen i Holbæk og 4300 Agervang. Målet er at skabe et kulturmøde mellem de unge og kunstnerne, og Holbæk Kommune har valgt at støtte det utraditionelle projekt for at nå en ny målgruppe, der ikke automatisk har sin gang på kommunens kulturinstitutioner.

Samtidig anvendes det fællesskab, som skabes omkring breakdance, til at introducere deltagerne fra 4300 Agervang til et større projekt omkring identitet.

– Initiativet falder rigtig godt i tråd med Holbæk Kommunes kulturpolitiske udviklingsplan. Vi er meget opmærksomme på at nå de mennesker, der ikke normalt bruger vores kulturinstitutioner, og breakdance i museums-regi må siges at være en ny og spændende måde at åbne dørene på og bryde de kulturelle barrierer ned, siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid Emrah Tuncer.

– På Holbæk Museum er vi rigtig glade for at lægge hus til arrangementet, der tematiserer unge og identitet. Projektet kulminerer med en udstilling af, med og om de unge. Hermed får museet en unik mulighed for at få kontakt med en af de målgrupper, der ellers sjældent kommer frivilligt på museet – unge mellem 13-18 år. Samtidig byder projektet på en fantastisk mulighed for at arbejde med identitet og samtidshistorie, hvilket passer godt med museets langsigtede strategier. Og så tror jeg da også, at selve arrangementet med breakdance kan rykke ved det lidt støvede image nogle har af museer – danserne kan i hvert fald være med til at hvirvle støvet op, siger museumsleder Eskil Vagn Olsen.

Publikum kan se showet torsdag den 22. marts klokken 21.00 på Holbæk Museum, Klosterstræde 18, Holbæk.