27. april 2024

Formand for Udvalget for Klima og Miljø John Harpøth (DF) svarer her på et åbent brev, som er sendt til byrådet fra en gruppe Orø-borgere om manglende transport i juledagene.

Læs Orø-borgernes brev her.

Kære Hanne Duelund Larsen (hun har stået bag indsendelsen af det åbne brev – red.)
 
Tak for din henvendelse til Byrådet angående juletrafikken til og fra Orø.
 
Som det nok er bekendt så vedtog Byrådet oprindeligt af spare 1 mio kroner på budgettet til Orø færgen i forbindelse med vedtagelse af budget 2011. En besparelse, der som konsekvens fjernede alle aftenafgange til og fra Orø.
 
Efter dialog med færgeudvalget og drøftelse af mulige tiltag til at nedbringe omkostningerne ved færgefarten på anden vis vedtog Klima og Miljøudvalget og efterfølgende Byrådet Færgeudvalgets forslag om at bevare
7 afgange 7 måneder om året og 5 afgange 5 måneder om året fra henholdsvis Orø og Holbæk på lørdage, søndage og helligdage.
 
(Tidligere var der på lørdage 11 afgange 7 måneder om året og 9 afgange 5 måneder om året og på søndage og helligdage 7 afgange hele året)
 
Byrådet har således været imødekommende i forhold til den oprindelige beslutning.
 
Hvad angår Flextrafikken i juledagene er der ingen ændringer i forhold til tidligere år – se evt dette link til hjememsiden http://www.moviatrafik.dk/dinrejse/Flextrafik/flextur/Pages/julebestilling.aspx.
 
Dels skal kørslen bestilles i god tid (3-4.december) og dels er kørselsperioden begrænset til 8-12 den 24.december og til 8-16 d. 25-26 december.
 
Byrådet har af økonomiske grunde ingen mulighed for at imødekomme ønsket om at indsætte særbusser i juledagene som foreslået.
 
Byrådet er bevidst om, at de senere års besparelser på den kollektive trafik på tidspunkter hvor antallet af passagerer er meget begrænset, er til stor gene for de borgere – unge som ældre – som ikke længere har denne befordringsmulighed.
 
Med venlig hilsen
 
John Harpøth
Formand for Udvalget for Klima og Miljø
Holbæk Kommune 

1 thought on “John Harpøth svarer på åbent brev

  1. DET ER FULDSTÆNDIG LIGEGYLDIGT, HVORDAN MOVIA KØRTE I HELLIGDAGENE SIDSTE ÅR, FORDI SIDSTE ÅR SEJLEDE HOLBÆK FÆRGEN I HELLIGDAGENE.

    Derfor skrev jeg følgende tilbage til kommunen:

    I skal være opmærksomme på, at du netop selv peger på den ganske væsentlige ændring fra tidligere år, nemlig at vi på søndage og helligdage havde 7 afgange året rundt. Derfor kom kommunens “redning” pr. 1. september i år (som det fremgår af kommunens hjemmeside) om Flex-tur også som mulighed for almindelige weekender, at man i stedet for færgeafgangene kunne vælge den dyre løsning med Movia. Men blot IKKE på de 2 JULEHELLIGDAGE, hvor Movia som du ganske rigtig skriver kun opererer fra 8-16.

    Altså vi har altid tidligere haft færge-afgangene på søndage og helligdage, dét har vi ikke nu – og på almindelige søndage må vi vælge den dyre Movia løsning men ikke på helligdagene. Derfor bringer du fokus væk fra det væsentlige, nemlig dét du selv skriver, at vi har fået fjernet aftenafgangene på søn- og helligdage.
    Fokus er dét faktum, at der ingen valgmuligheder er på helligdagene.

    I må forstå, at det er en MEGA begrænsning ikke at have noget valg overhovedet.

    Så da du selv peger på, hvori den store forskel for Ø-boerne er dette år, skal jeg henstille til, at kommunen finder en løsning i år.

    Hvorefter John Harpøth på vegne af hele byrådet skrev et definitivt afslag på at hjælpe ø-boerne i år:

    Desværre er det sådan at vi ikke kan gøre mere for Jer, og med det mener jeg at Byrådet ikke kan finde en løsning som tilgodeser Jeres problemer / udfordring.

    Men at vi selvfølgelig vil være opmærksomme på de problemer / udfordringer som der måtte opstå med hensyn til offentlig trafik både på Orø såvel som i kommunens andre lokalområder.

    Derfor kan vi konstatere: At byrådet altså IKKE vil afhjælpe et problem, som er opstået fordi man rent administrativt fra kommunens side har lavet en FEJL og overhovedet ikke har undersøgt konsekvenserne af de beslutninger man har taget tilbage i efteråret.

    Det er ikke kønt, og vi må konstatere, at teknokraterne bare træffer nogle uhørte valg for borgerne – og vore folkevalgte politikere vil altså bare vil være opmærksomme på de problemer / udfordringer som der måtte opstå med hensyn til offentlig trafik både på Orø såvel som i kommunens andre lokalområder.

    Så jeg håber inderligt, at den OPMÆRKSOMHED, som John Harpøth på vegne af det samlede byråd vil have fremadrettet vil udmønte sig i, at politikere ikke igen og igen bare accepterer, at der rent administrativt – og uden konsekvensvurderinger – gennemføres lignende i fremtiden.

    Hele Holbæks Byråd ønskes en rigtig glædelig julefest – forhåbentlig med gode (bedre end ø-boernes) muligheder for at hygge sig med familie og venner.

Comments are closed.