Læserbrev: Udvikling på Holbæk havn er en mærkesag for hele byrådet


Holbaekonline.dk har modtaget følgende læserbrev:

I et par læserbreve i lørdagens udgave af Venstrebladet giver Mikkel Fabrin og Preben E. Nielsen deres mening til kende om Holbæk Havn og specielt det gamle skibsværft.

Lad mign slå fast med det samme: Der bliver ikke foretaget noget i forbindelse med sagen om det gamle skibsværft, der ikke er i overensstemmelse med den kommende lokalplan, og der bliver heller ikke sat noget i gang, som ikke kan sættes i gang, før en ny lokalplan er vedtaget. Det ligger fast. Der er alene tale om oprydning m.v. i øjeblikket på området i tæt samarbejde med kommunens administration.

Et enigt byråd har bestemt, at der skal være ungdomscafe på havnen. Et enigt byråd har sendt en ny lokalplan ud i høring. Det er rent faktisk dejligt, at hele byrådet står sammen på dette punkt.

Preben E. Nielsen føler sig kaldet til at kalde bl.a. undertegnede for Komiske Ali i sit læserbrev.. Den slags argumentation siger vel egentlig mere om afsenderen end den, som den er rettet imod. Jeg vil dog gerne slå fast, at der ikke på nogen måder er noget komisk ved Preben E. Nielsen.

Det kan godt være, at Preben E. Nielsen tror, at byrådet er styret af administrationen og ikke selv tænker en selvstændig tanke.
Det synes jeg, at han skal spørge samtlige 31 byrådsmedlemmer om, og ikke nøjes med at plukke enkelte ud, der har tilladt sig at give sin mening til kende i medierne om omdannelserne på havnen.
Om Preben E. Nielsens lod sig drive rundt af administrationen, da han selv sad i et byråd for år tilbage, kan jeg af gode grunde ikke vide noget om.

I alle årene i forbindelse med havneomdannelsen har der været røster fremme om, at vi skal sørge for at skabe liv på havnen. Det er netop det, som byrådet nu er i gang med.

I fremtiden får unge mennesker, der er under uddannelse mulighed for at prøve kræfter med en cafe på havnen, der kan bruges af andre unge. Der vil også være mulighed for en masse andre aktiviteter, der relaterer sig til fjorden fra stedet, og det gør kun projektet endnu mere spændende. Det synes hele byrådet er en god ide. Det bliver til glæde for alle kommunens borgere.

Naturligvis skal der også i fremtiden være mulighed for, at de nuværende aktiviteter omkring gamle træskibe m.v. også skal fungere på stedet.
Det betyder blandt andet, at de to beddinger også i fremover kan anvendes til dette formål. Det er jo den slags aktiviteter, der er med til at gøre et havneområde hyggeligt, og dermed bevarer vi også en vigtig del af Holbæks historie.

Carsten Andersen
gruppeformand for Venstre
Holbæk Byråd.

Leave a Reply