27. april 2024

Siden 1. december har du kunne købe din busbillet på mobilen - men det er dyrere end at købe den i bussen. Grafik: Holbaekonline.dk

Siden 1. december har du kunne købe din busbillet på mobilen - men det er dyrere end at købe den i bussen. Grafik: Holbaekonline.dk

Siden 1. december har det været muligt at købe sin busbillet på mobiltelefonen – men det er dyrere, end at købe den i bussen.

Flere end 10.000 billetter sælges dagligt via sms efter at rejsende i hovedstadsområdet i januar 2009 fik muligheden for at slippe for kontanter og i stedet betale over telefonregningen. Siden 1. december, har ordningen været gældende på hele Sjælland.

Dyrere at købe billet på telefonen
Men det er dyrere, at købe billetten via mobiltelefonen, end det er at købe den af chaufføren i bussen. Prisen for selve billetten er den samme. Men dertil kommer SMS gebyr og evt. datatrafik -alt efter dit mobilabonnement. Så det er ikke for at spare penge, at man skal købe sin billet via telefonen.

Det er tilgengæld smart, hvis man ikke har kontanter på lommen. For med den nye mobiltelefon-løsning, kan man vælge at betale, enten via sin telefonregning, eller med dankort eller et andet betalings- eller kreditkort, som f.eks. Via-electron eller Mastercard. Dermed kan man også tage bussen, selvom man ikke har penge med.

Dur ikke til tog-rejser til København
Selvom man godt kan bruge mobil-billetten til at rejse med bus over Movies forskellige taksområder Vest, Syd og Hovedstaden, så kan man ikke krydse takstgrænser med DSB-tog. Så mobil-billetten kan ikke bruges til en rejse fra Holbæk til København med toget.

Den kan dog fortsat bruges til togrejser inden for Moviavest, så en tur til f.eks. Vipperød kan betales med mobil-billetten.