25. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Ved halv et-tiden natten til søndag måtte politiet køre en tur til et diskotek i Nygade i Holbæk, hvor en dørmand ønskede politites hjælp til at kontrollere identiteten på en ung mand, som forsøgte at komme ind på diskoteket.

Den unge mand havde forevist et kørekort ved indgangen, men da dørmanden havde havde spurgt nærmere ind til den unge mands identitet, havde den unge mand forlangt at få det fremviste kørekort retur, inden han ville forlade stedet.

Der var tale om en blot 16-årig ung mand fra Holbæk, som havde havde benyttet sig af en 23-årig mands kørekort for at få adgang til diskoteket. Politiet beslaglagde kørekortet som bevis i sagen og for at udlevere det til rette ejer, når vedkommende har afgivet forklaring til politiet om.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den 16-årige blev sigtet for misbrug af kørekortet for at få adgang til diskoteket. Han blev kørt hjem til sine forældre, som efterfølgende kunne overvære afhøringen af ham. De sociale myndigheder vil senere blive underrettet om sagen mod den 16-årige, oplyser politiet.

I januar forsøgte en 17-årig ung kvinde at komme ind på diskotek ved at benytte en venindes identifikation. Hun blev sigtet for “personfalsk” efter straffelovens bestemmelser. Du kan læse mere om den sag i artiklen Ville på diskotek – sigtet for overtrædelse af straffeloven.