24. april 2024

Jyderup Station. Arkivfoto: Trond Strandsberg <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en">(CC SA-BY 3.0)</a>

Politiet modtog kort før klokken 22.30 mandag en anmeldelse om, at en en formentlig spirituspåvirket mand befandt sig på Jyderup togstation, hvor DSB-personalet havde samlet ham op fra jernbanesporet.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 49-årig mand fra Snertinge, som var påvirket af spiritus, dog ikke mere, end politiet vurderede, at han var i stand til at kunne klare sig selv. Politiet forblev i området og hjalp ham med at komme med næste tog, så han ikke var til fare for sig selv på togstationen.

Det var dog ikke første gang, at manden den aften havde kontakt med politiet.

For allerede et par timer tidligere havde en ung mand, som opholdt sig i venterummet på Kalundborg togstation kontaktet politiet og anmeldt, at en ældre og måske spirituspåvirket mand optrådte truende, da han havde fået afslag på ild til en cigaret. Anmelderen opfattede mandens adfærd som utryghedsskabende, så han var sammen med sine venner løbet fra stedet.

Politiet var kørt til Kalundorg Station og havde her fået kontakt til den 49-årige mand fra Snertinge. Andre i ventesalen fortalte politiet, at han havde været rolig og ikke givet anledning til utryghed, så politiet havde ikke gjort yderligere overfor manden.

Den 49-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd hverken i Kalundborg eller senere i Jyderup.