28. marts 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Personale fra diskoteket i Nygade anmeldte ved 1-tiden natten til søndag, at ,am havde tilbageholdt en yngre kvinde, som man mistænkte for at have identificeret sig som en anden og ældre for at få adgang til diskoteket.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 17-årig ung kvinde fra Svinninge, som ved indgangen på sin mobiltelefon havde fremvist et foto med identitetsdokumenter tilhørende hendes lidt ældre veninde. Kvinden blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive sig for at være en anden end den, man reelt er, og derefter blev hun bortvist fra diskoteket.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at både den 17-åriges værge og de sociale myndigheder vil blive underrettet om hendes forsøg på at snyde sig til adgang til diskoteket og straffesagen mod hende i den anledning.

At benytte en andens identitetsdokumenter betegnes som “personelfalsk” i straffeloven og har en strafferamme på enten bøde eller fængsel indtil seks måneder. Også personen hvis identitetsdokumenter har været benyttet kan straffes efter straffeloven.