Skift asfalten ud med mudder, grus og Arnolds Knold

Foto: Bjarne Kubel / Kubel Foto

Den første lørdag i det nye år lægger Fælleden i Holbæk for ottende gang areal til vinterens populære crossløb.

Nu kan løbere igen skifte asfalten ud med skov, grus og mudder, når vinterens populære crossløb vender tilbage for ottende gang lørdag d. 7. januar 2023 på Fælleden i Holbæk.

Det populære løb har tidligere samlet op mod 800 løbere, der har kæmpet sig over bakker, gennem mudder og smukt terræn. Løbene er for mange af deltagerne en god motivationsfaktor til at holde vintertræningen ved lige.

Bag løbet, som er et ud af fem vestsjællandske crossløb, står DGI Midt- og Vestsjælland med Holbæk Løbe- og Motionsklub og Atletikforeningen Fremad Holbæk som medarangører.

-Vi glæder os til at vise vores flotte natur og lidt barske terræn frem. Vi har lavet nogle unikke ruter, som man ikke selv ville kunne løbe på egen hånd. Ruterne er grundigt markeret, og vi har frivillige vejvisere ude i terrænet, så alle kommer godt igennem. Ruterne er designet, så løberne får alt det bedste med fra området. Arnolds Knold, som kan tage pusten fra enhver, skal selvfølgelig tilbagelægges flere gange, siger Holbæk Løbe- og Motionsklubs næstformand, Jesper Dissing, der sammen med Søren Helmer, bestyrelsesmedlem i Atletikforeningen Fremad Holbæk, står bag ruteplanlægningen.

Søren Helmer, som selv er inkarneret crossløber supplerer:

-Det bliver en super dag i terrænet, hvor løberne får sat både deres kondition og teknik på prøve. Der er formentligt et par ret våde steder ved søerne, så ingen kommer tørskoet igennem. Det kunne da også være fedt, hvis vi kunne lokke nogle af de lokale Holbæk-borgere ud og løbe hos os og blive bekræftet i, at alle kan være med. Vi glæder os til at byde alle løberne velkommen til vores hood, siger Søren Helmer.

Løbet byder på tre distancer: 3 km, 6 km og 9 km, så der er noget for enhver. Selvom det ikke kræver noget særligt udstyr, så anbefales det, at man som løber investerer i et par trail-sko, som kan gøre det nemmere at komme gennem årstidens smattede og glatte terræn.

Du kan læse mere om løbet og tilmelde dig på: https://www.sportstiming.dk/event/10857

Leave a Reply