24. marts 2023

Gerningsmanden stak af til området syd for Skrænten. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

To vidner, som politiet mener så drabsmanden, får nu frit lejde til at stå frem. Politiet tror nemlig, at de to var i området for at begå indbrud.
Gerningsmanden stak af til området syd for Skrænten. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi.

To vidner, som politiet tror så drabsmanden, får nu frit lejde til at stå frem. Politiet tror nemlig, at de to var i området for at begå indbrud.

Torsdag aften klokken 23.10 blev en 37-årig kvinde dræbt med flere knivstik, da hun forlod sit arbejde på plejecentret på Samsøvej i Holbæk.

To unge mænd kom tilfældigvis forbi på gerningstidspunktet, men valgte at løbe fra stedet.

-Vi har gjort en række fund i området, der fortæller os, at de to mænd formentligt har været ude for at begå indbrud i området. Det er formentligt derfor, at de ikke selv har henvendt sig til os. Vi vil derfor gerne sige meget klart til dem, at der er frit lejde, hvis de henvender sig. Det er afgørende vigtigt for os, at de kontakter os og fortæller, hvad de har set på drabstidspunktet. Vi kommer ikke til at spørge dem ind til, hvorfor de var i området, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

-Så derfor siger vi til de to mænd, at de skal ikke være bange for at kontakte os. Vi vil kun tale med dem som vidner til drabet. Men vi har gjort så gode fund i området, som vi nu undersøger for tekniske spor, at selv hvis de ikke ønsker at tale med os, så er der en relativ god chance for, at vi kan finde frem til dem alligevel – det vil bare tage væsentligt længere tid, siger Kim Løvkvist.

Kvinden var ikke et tilfældigt offer

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man fortsat har sat mange ressourcer ind i efterforskningen af drabet.

Det er fortsat politiets overbevisning, at gerningsmanden har haft et motiv til drabet og at kvinden derfor ikke var et tilfældigt offer.

Afhøring af vidner har samtidigt skaffet en viden om gerningsmandens flugtrute. Efter drabet løb manden mod vest og forsvandt i området syd for Skrænten. Politiet har søndagen igennem derfor afsøgt området med et stort antal politihunde. Flugtruten kan ses på fotoet her i artiklen.

-Vi hører meget gerne fra alle, der omkring drabstidspunktet har set en mand, der svarer til beskrivelsen, i det område. Eller hvis man finder kniven eller andre effekter, som kan have relation til drabet, siger Kim Løvkvist.

Ifølge vidner beskrives gerningsmanden til drabet som:
Mand, 18-19 år
170-175 cm høj
Spinkel af kropsbygning og med lange ben
Brun i huden
Sort kort jakke og sort hue

Barnet er fortsat i livet

Kvinden blev efter overfaldet bragt til sygehuset, hvor det lykkedes at redde hendes ufødte barn. Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at barnet fortsat er i livet og under hospitalsbehandling.

Leave a Reply