24. marts 2023

Foto: Rolf Larsen.

Danskerne har i dag mulighed for at sætte deres kryds og vælge, hvem de ønsker skal sidde i Folketinget.
Foto: Rolf Larsen.

Danskerne har i dag mulighed for at sætte deres kryds og vælge, hvem de ønsker skal sidde i Folketinget.

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg den 5. oktober og siden har partier og kandidater kæmpet om danskernes opmærksomhed gennem valgplakater, partiarrangementer, debatmøder, gadeagitation og meget mere.

Om det så har haft nogen indflydelse på hvor danskernes sætter deres kryds, kan vi blive meget klogere på i løbet af i aften. Valgstederne lukker klokken 20.00 og kort efter går stemmeoptællingen i gang. Det forventes, at resultatet foreligger i løbet af aftenen, men allerede klokken 20 vil de store medier være klar med såkaldte exit polls.

Det bliver også interessant hvor stor valgdeltagelsen bliver ved dette Folketingsvalg. I Holbæk Kommune er der 54.352 stemmeberettigede. Klokken 18 var den samlede valgdeltagelse for hele Holbæk Kommune på 73,08%, hvilket svarer til at 39.720 vælgere har sat deres kryds.

Leave a Reply