23. september 2023

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politiet har sigtet en 15-årig dreng efter der udbrød brand på en mark i Krøjerup.

Den 15-årige havde fået lov til at køre markræs på marken af landmanden, men bilen gik tør for benzin ude på marken. Den 15-årige dreng nåede kun at køre ganske kort, før bilen gik ud ved første vending. Bilen begyndt at ryge fra motorrummet, så drengen løb hjem, og der blev slået alarm. Drengen tog en brandslukker med tilbage, og forsøgte at slukke ilden.

Da politi og brandvæsen kom frem til stedet var der kraftig brand i marken.

På grund af vindretningen, var der risiko for, at ilden kunne sprede sig til en ejendom med en lade på Knabstrupvej, så politiet besluttede at evakuere beboerne, men traf ingen hjemme. Patruljen reddede en hund med ud fra stedet i sikkerhed. Heste på en fold tæt ved marken blev flyttet i sikkerhed.

Brandvæsnet fik kontrol over ilden mod Knabstrupvej før den spredte sig til noget bebyggelse. Ilden spredte sig mod syd, men en landmand kom med en stor harve og lavede et brandbælte, og ilden blev slukket.

Politiet afhørte den 15-årige, som blev sigtet for at overtræde reglerne i beredskabsloven. Hans mor blev orienteret om sagen.

Den 15-årige fik små brandskader i ansigtet i forbindelse med brandslukningen, men slap ellers uskadt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.