Var du også ved at smelte? – så varmt blev det

Hvis du syntes det var varmt i dag, så har du ganske ret.

I går kom den højeste temperatur op på 28,9 målt ved DMI’s officielle målestation på Holbæk Fyveplads.

Selvom det var varmt i går, så blev det endnu varmere i dag. DMI målte kl. 15.00 32,2 grader på Holbæk Fyveplads.

Den slags målinger foretages i en termometerhytte to meter over jordhøjde, så der er skygge og en ensartet luftstrømning for instrumenterne. Private termometre kan derfor sagtens have målt højere temperaturer. Således viste redaktørens termometer 44,9 grader. Men det var selvklart i solen.

Selvom 32,2 grader er varmt, er der dog stadig et et stykke op til den højeste temperatur målt i dag, der ifølge DMI var 35,9 grader, som blev målt i Abed på Lolland. Det er den højeste temperatur målt i juli og den næsthøjeste nogensinde. Rekorden er 36,4 grader som blev målt i august 1975 i Holstebro.

Leave a Reply