29. november 2023

Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Onsdag eftermiddag foretog politiet en såkaldt tryghedsskabende indsats med flere patruljer i boligområdet Ladegårdsparken.

Det skete, fordi man havde foret oplysninger om, at der var personer som samledes i grupper, og ifølge politiet blev det opfattet “utryghedsskabende” blandt beboere i området.

I forbindelse med indsatsen traf politiet en gruppe på syv unge mænd, som blev kontrolleret og visiteret. Ingen af dem havde dog noget ulovligt på sig.

I et buskads i nærheden fandt politiet en hobbykniv og ca. otte gram hash. Der var ingen, der ville kendes ved det, så politiet tog effekterne med.

Sendte politihund efter 15-årig

Blandt de unge mennesker, som blev truffet i boligområdet var en 15-årig dreng, som viste sig at være efterlyst som forsvundet fra et opholdssted i Jylland. Han blev gjort bekendt med, at han var frihedsberøvet for at blive tilbageført til opholdsstedet, men formåede indledningsvist at stikke af. Flugten varede dog ikke lang tid, idet en politihund var hurtigere end drengen, der blev stoppet og derefter igen kom i politiets varetægt. Han blev efterfølgende tilset på skadestuen i Holbæk for overfladiske sår.

Den 15-årige var ikke tilfreds med frihedsberøvelsen og ifølge politiet kom han med diverse nedværdigende ytringer, der efter politiets opfattelse var en overtrædelse af straffeloven. Så han blev både sigtet for at forsøge, at stikke af fra politiet og for at tale grimt til betjentene. Den 15-årige blev afhørt under overværelse af de sociale myndigheder, inden han senere på aftenen blev overdraget til personale fra opholdsstedet i Jylland.

32-årig sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen

En 32-årig mand fra Jyderup, som også var en af de kontrollerede i forbindelse med politiets indsats, var så utilfreds hermed, at han kom med verbale mishagsytringer over for politiet. Politiet oplyser, at man for at få skabt ro på stedet, valgte at frihedsberøve den 32-årige og i den forbindelse blev han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Han blev løsladt senere på aftenen og kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.