5. december 2023
Når Tour de France kommer forbi lørdag vil der være mange trafikale udfordringer - men de starter allerede tidligt fredag morgen. Vi giver her et overblik over den trafikale situation for både biler, cyklister, færgekunder og buspassagerer.

Når Tour de France kommer forbi lørdag vil der være mange trafikale udfordringer – men de starter allerede tidligt fredag morgen. Vi giver her et overblik over den trafikale situation for både biler, cyklister, færgekunder og buspassagerer.

Flere veje og gader bliver spærret for trafik, så cykelløbet kan forløbe uden problemer. Langt de fleste veje på ruten spærres senest kl. 9.00. Ahlgade bliver dog allerede spærret for trafik fredag morgen kl. 7.00.

Efter klokken 9.00 vil det ikke være muligt at passere eller krydse ruten i køretøj. Den kan dog krydses til fods eller på cykel i store dele af tidsrummet.

Der bliver lavet sluser, hvor blandt andet redningskøretøjer, ambulancer, hjemmepleje med flere kan krydse ruten.

Vejen forventes åbnet igen ved 15-tiden, men igen vil Ahlgade først blive åbnet igen kl. 20.00.

Parkering

Det kan godt blive svært, at finde parkering langs ruten. Der må ikke parkeres langs ruten i rabatten, på cykelsti eller vej (det gælder fx p-lommerne på Kalundborgvej, græsrabatten på Strandmøllevej og cykelstien på Nykøbingvej). Der vil formentlig blive rift om byens andre parkeringspladser, hvilket f.eks. har fået Rema 1000 på både Munkholmvej og Kalundborgvej til at indføre 1 times parkering.

Flere steder er der indført standsning og parkering forbudt allerede fra fredag morgen kl. 6.00. Det gælder bl.a. på den del af Munkholmvej som er en del af ruten og gader i Holbæk by, bl.a. Kalundborgvej.

Orø-færgen

Hvis man skal med færgen til og fra Orø, så skal man være opmærksom på, at til- og frakørselsvejene til færgen er afspærret og færgen kan derfor ikke medtage biler i tidsrummet kl. 9.00-15.00 (cirkatider).

Offentlig transport

Benytter man sig af busserne i den offentlige transport, skal man være opmærksom på, at busruten kan være omlagt på grund af vejafspærringerne. Man kan se, om den rute man vil benytte er omlagt på www.rejseplanen.dk.

Interaktivt kort viser vej

For at gøre det nemmere for publikum, at få en god oplevelse ved cykelløbet er der lavet et interaktivt kort med bl.a. ruten, publikumszoner, parkeringspladser, toiletter m.m.

Kortet findes ved at klikke på: Tour de France – Holbæk: Interaktivt rutekort (letourcph.dk)