29. november 2023

Foto: Michael Johannessen

DMI har udsendt en melding for mandag om risiko for lokale skybrud og torden i vores område.

Arkivfoto: Michael Johannessen

DMI har udsendt en melding for mandag om risiko for lokale skybrud og torden i vores område.

Ifølge DMI er der mellem kl. 11.00 og 18.00 risiko for tordenbyger og lokale skybrud, hvor der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter.

Der opfordres til, at man er opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes. Man bør også tilpasse kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og ikke køre ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær boligen og luk vinduer og døre.

Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.

Man kan selv følge udviklingen i vejrudsigten og varsler på www.dmi.dk.