5. december 2023
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Omkring halv et natten til onsdag ville politiet standse en personbil med for at lave en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, men bilisten havde ikke noget ønske om at tale med politiet og forsøgte at stikke af fra politiet.

Omkring halv et natten til onsdag ville politiet standse en personbil med for at lave en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, men bilisten havde ikke noget ønske om at tale med politiet og forsøgte at stikke af fra politiet.

Først kørte bilen ind på Kirkevej i Stigs Bjergby og her efterlod føreren bilen og stak af til fods. Hvad føreren måske ikke lige havde tænkt over var, at patruljen der ville tjekke ham var en hundepatrulje, så politihundene blev med det samme sat til at følge det spor, som den flygtede fører havde afsat.

Efter ca. to kilometers søgning endte et spor ved et hus i Mørkøv, hvor politiet fik kontakt til en 27-årig mand, som var i besiddelse af bilnøglen til den bil, som han var flygtet fra-. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet.

Den 27-årige var kortvarigt anholdt i forbindelse med politiets nærmere undersøgelse af omstændighederne, idet den bil, som han var flygtet fra, var afmeldt hos Motorstyrelsen og derfor ikke måtte benyttes til kørsel på offentlig vej.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den 27-årige nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når politiet har afsluttet efterforskningen vedrørende kørslen og det benyttede køretøj.