Kørte over 200 km/t – 25-årig sigtet for vanvidskørsel

En 25-årig mand fra Tølløse blev ved et-tiden natten til søndag anholdt og sigtet for flere lovovertrædelser – bl.a. narkokørsel og vanvidskørsel.

Anholdelsen fandt sted efter den 25-årige var standset på en tankstation på Landevejen i Kirke Såby efter en længere biljagt, som var startet, da han med høj hastighed kørte forbi en politipatrulje hvis politibil havde tændt udrykningsblink, mens patruljen kontrollerede en anden bilist på Kvarmløsevej i Tølløse.

Politiet skønnede, at den 25-årige mand var påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen. Han blev derfor anholdt og sigtet for de to overtrædelser færdselsloven og fik udtaget en blodprøve, som nu undersøges nærmere for både alkohol og kokain – som politiet mistænker han var påvirket af.

Mistænkes for at køre over 200 km/t – Bilen beslaglagt

Politiet sigtede også den 25-årige for vanvidskørsel på grund af meget høj hastighed under kørsel fra Kvarmløsevej, Tølløse, til tankstationen, hvor han standsede.

Under biljagten fra Kvarmløsevej til tankstationen i Kirke Såby, overhalede den 25-årige et andet køretøj og fortsatte med så høj hastighed ad bl.a. Landevejen i østlig retning, at politiet trods hastigheder over 200 km/t ikke kunne indhente den 25-årige, inden han af sig selv standsede på tankstationen.

Politiet vurderer derfor, at den 25-årige på vejstrækninger med højst tilladt hastighed på 80 km/t har kørt mindst dobbelt så hurtigt som tilladt og måske også kan mistænkes for at have kørt over 200 km/t på visse vejstrækninger ud fra hastighedsangivelsen på speedometeret i patruljebilen.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den 25-åriges bil blev beslaglagt ud fra bestemmelser om såkaldt vanvidskørsel, således at retten på et senere tidspunkt skal tage stilling til både endelig konfiskation og strafspørgsmålet i sagerne om både for høj hastighed og spiritus-/narkokørsel, såfremt analyseerklæringerne viser for højt indhold af alkohol og euforiserende stoffer i blodet.

Leave a Reply