Narkobilister, spritbilister og bilister uden kørekort – politiet gennemførte færdselsaktion

Onsdag eftermiddag og aften gennemførte flere politipatruljer en færdselsaktion i Holbæk og Odsherred hvor omkring 250 biler blev standset.

Aktionen foregik mellem kl. 13.00 og 20.30.

Snevejret gjorde, at politiet ikke behøvede, at koncentrere sig om hastighedsovertrædeles. Til gengæld blev der bl.a. snuppet spritbilister, bilister uden kørerkørt, bilister der talte i mobiltelefon, bilister der ikke kørte uden sikkerhedssele og flere bilejere blev sigtet for at overlade deres bil til en person uden kørekort.

Klokken 13.25 standsede politiet en bil på Kalundborgvej i Holbæk. Bag rattet sad en 32-årig mand, som blev testet positiv for hash i en narkometertest. Politiet sigtede og anholdt den 32-årige for narkokørsel og så blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Den 32-blev visiteret af betjentene, som fandt ham i besiddelse af et firecifret kontantbeløb. Da han skyldte et ikke ubetydeligt beløb til Skat, blev størstedelen af pengene inddraget til at betale en del af gælden.

Bilisten var noget træt af situationen, men ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten.

Klokken 18.37 på Landevejen i Tuse blev en 37-årig mand sigtet for kørsel uden førerret, da han rutinemæssigt blev standset i kontrollen.

Klokken 18.58 stoppede politiet en bilist på Elkær i Hørve. Der var tale om en 43-årig mand fra Holbæk, som kørte med en promille over det tilladte. Han havde desuden ikke gyldig førerret, da han ikke have været oppe til en ny køreprøve efter en tidligere betinget frakendelse for spirituskørsel.

Den 43-årige havde netop afsonet en dom for spirituskørsel, og løsladt for få uger siden. Nu fik han nye sigtelser for spirituskørsel uden førerret i gentagelsestilfælde.

På Kundbyvej i Svinninge standsede politiet klokken 19.56 en 34-årig mand fra Hørve, som blev sigtet og anholdt for spirituskørsel, da han havde en promille over det tilladte.

Han havde desuden ikke et gyldigt kørekort, da det var blevet inddraget i forbindelse med en tidligere sag om spirituskørsel. Han blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve.

Leave a Reply