8. juni 2023

Sandsække på Orø Camping. Foto: Jesper von Staffeldt.

Selvom det ser ud til, at stormen 'Nora', der vil ramme dele af Danmark i aften, har mistet lidt af pusten og tager en mere sydlig rute over landet, er der ingen grund til at tage chancer.

Selvom det ser ud til, at stormen ‘Nora’, der vil ramme dele af Danmark i aften, har mistet lidt af pusten og tager en mere sydlig rute over landet, er der ingen grund til at tage chancer.

Varslet for vores område er nu er ændret til “risiko-varsel” siger, at der er risiko for stormende kuling 20-23 m/s fra vest med vindstød af stormstyrke 25-28 m/s.

Derfor kan det nok alligevel være en god idé, at tage sine forholdsregler og sikre løse havemøbler, parasoller, trampoliner og andet, som ikke blæste væk under ‘Malik’ for tre uger siden.

Der er ikke noget varsel om forhøjet vandstand for Isefjorden. Alligevel har man hos Orø Camping valgt ikke at tage nogen chancer og har i dag udlagt sandsække.

Togtrafikken i vores område påvirkes fra fredag aften og frem til lørdag middag. Det kan du læse mere om i artiklerne: DSB indstiller togdriften når stormen ‘Nora’ går over landet og ‘Nora’ rammer togdriften hos Lokaltog

Gode råd til forebyggelse af vejrskader

Når der er varslet storm:

  • Følg vejrmeldingen på www.dmi.dk, i radioen eller på tv
  • Fjern løse genstande udenfor huset, fx havemøbler og trampolin
  • Fjern knækkede eller visne grene, der endnu ikke er faldet ned, hvis de er til fare for personer, bil eller hus
  • Luk porte, døre og vinduer
  • Lav en aftale med dine naboer om, at de går en runde i jeres have op til stormvejret, hvis du ikke er hjemme

Kilde: Codan Forsikring.

Leave a Reply