29. november 2023

Arkivfoto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk.

Lørdag aften ved 21-tiden anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Svinninge for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvis ejer – en 18-årig mand fra Svinninge - var med under kørslen.

Arkivfoto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk.

Lørdag aften ved 21-tiden anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Svinninge for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvis ejer – en 18-årig mand fra Svinninge – var med under kørslen.

Forinden havde politiet standset bilen på Trønningevej i Kundby. Den 20-årige fører af bilen kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var blevet frakendt førerretten frem til 2024 på grund af en tidligere sag om spirituskørsel.

Politiet havde mistanke om, at den 20-årige var påvirket af kokain under kørslen og en alkometertest gav udslag for en alkoholpåvirkning over 2,00 promille. Den høje promille gjorde, at kørslen faldt ind under bestemmelsen om vanvidskørsel, så politiet gjorde både den 20-årige fører og den 18-årige bilejer bekendt med, at personbilen blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Bilejeren var ikke enig heri og ønskede beslaglæggelsen forelagt for retten, så en dommer senere skal tage stilling til, hvorvidt politiet havde hjemmel til at beslaglægge bilen.

Den 20-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.

Bilejeren blev også sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han havde overladt føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører, fordi den 20-årige var frakendt kørekortet.

Begge sigtede vil således høre fra politiet i nærmeste fremtid, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi