20. juli 2024

Foto: Rigspolitiet.

Midt- og Vestsjællands Politi fik søndags eftermiddag en anmeldelse om en falsk bankmand, som havde ringet op til en 81-årig kvinde fra Holbæk.

Midt- og Vestsjællands Politi fik søndags eftermiddag en anmeldelse om en falsk bankmand, som havde ringet op til en 81-årig kvinde fra Holbæk.

Det var pårørende til kvinden, som anmeldte episoden, som havde fundet sted tidligere samme eftermiddag.

Den fremmede mand, som havde ringet til den 81-årige kvinde, udgav sig for at være medarbejder i en navngiven bank og han havde oplyst, at hendes bankkonto var ved at blive misbrugt, så en medarbejder fra banken ville straks komme til hendes bopæl for at hente hendes betalingskort, så kortet kunne blive spærret.

Under telefonsamtalen ankom en fremmed mand til hendes bopæl og fik udleveret betalingskortet, hvorefter telefonsamtalen ophørte.

Den 81-årige anede efterfølgende uråd og fik med hjælp fra et familiemedlem spærret det udleverede betalingskort. På kontoudtoget kunne hun dog se, at betalingskortet allerede var blevet misbrugt til hævning af 3.000 kr., ligesom der måske var sket hævning af yderligere et kontant beløb i et andet pengeinstitut end den 81-åriges egen.

En patrulje kørte til den 81-åriges bopæl for at afhøre hende i forbindelse med optagelse af en rapport om bedrageri.

Manden, der afhentede betalingskortet, blev af den 81-årige beskrevet som: mand, ca. 20 år, 180-185 cm høj, dansktalende med accent, mørk i huden, iført sort mundbind, mørk jakke med hætte, som var trukket op over hovedet, og sorte bukser.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere i et forsøg på at få identificeret den mand, der ringede til den forurettede, og den mand, som afhentede betalingskortet.