29. maj 2023

Foto: Politi.dk

En 90-årig mand fra Holbæk anmeldte onsdag eftermiddag, at han var blevet kontaktet af en fremmed mand, som sagde han var medarbejder hos Roskilde Politi.

Telefonnummeret den fremmede ringede fra sluttede med de fire cifre 1448 – samme cifre som også politiets telefonnumre slutter med.

Den fremmede mand havde oplyst, at der uberettiget var overført nogle fra den 90-åriges bankkonto, så han nu skulle overføre nogle penge til en anden konto.

Den 90-årige fattede mistanke om, at noget var galt, og afbrød derfor samtalen, hvorefter han lidt senere underrettede politiet om telefonopkaldet fra den falske politimand.

Flere lignende opringninger

Den 90-årige mand fra Holbæk var ikke den eneste, som blev ringet op onsdag af en falsk politimand i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

I Nykøbing Sjælland var en 86-årig mand blevet ringet af af en person, som oplyste at være politimand hos Københavns Vestegns Politi. Manden fattede dog mistanke og kontaktede politiet, som ikke kendte noget til den falske politimand.

En 74-årige kvinde fra Jyllinge var også blevet ringet op af et telefonnummer med de fire sidste cifre 1448. Her havde en fremmed mand udgivet sig for at være fra Rigspolitiet. Men heller ikke den 74-årige kvinde lod sig narre. Hun afbrød samtalen og underrettede det rigtige politi om opkaldet.

Politiet: Vær skeptisk

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man har noteret sig disse henvendelser, hvor nogen udgiver sig for at være fra politiet og roser de tre borgere for at have udvist en naturlig skepsis i forbindelse med omstændighederne ved telefonopkaldene, som er forsøgt camoufleret som værende opkald fra politiets telefonnumre.

Om der er tale om samme mand i de tre tilfælde ved politiet ikke.

Politiet vil dog fortsat opfordre borgerne til at være skeptiske, når nogen uventet henvender sig og udgiver sig for at være fra f.eks. politiet, banken eller andre myndigheder i et forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.

Leave a Reply