9. juni 2023

Foto: Rigspolitiet.

Omkring 250 køretøjer blev torsdag stoppet af politiet til kontrol i en målrettet færdselsindsats der startede i Holbæk By og senere i Tølløse, Kirke Eskilstrup, Store Merløse, Ugerløse, Undløse, Regstrup, Mørkøv, Jyderup og Kundby.
Foto: Rigspolitiet.

Omkring 250 køretøjer blev torsdag stoppet af politiet til kontrol i en målrettet færdselsindsats der startede i Holbæk By og senere i Tølløse, Kirke Eskilstrup, Store Merløse, Ugerløse, Undløse, Regstrup, Mørkøv, Jyderup og Kundby.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der også oplyser, at omkring 60 bilister, motorcyklister, knallertførere og en traktorfører blev sigtet i forbindelse med aktionen. 19 anvendte håndholdt teleudstyr, fire kørte med nedslidte dæk, seks gav ikke tegn med blinklyset, to medbragte ikke kørekortet, to kørte med tågelys, tre kørte uden sele, en kørte med ulovlig solfilm på ruden og en traktorfører blev sigtet for at sinke trafikken, da han ikke gav plads til sine medtrafikanter. En bilist fik indkaldt sin bil til syn, da den ikke var i lovlig stand. To kørte i en uindregistreret bil uden forsikring og med en nummerplade på, som ikke tilhørte bilen.

Fire sigtet for narkokørsel

Tre trafikanter blev sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand.

Den første blev standset kl. 14.16 på Kalundborgvej i Holbæk. Der var tale om en 48-årig mand fra Svinninge, som med et narkometer blev testet til at være påvirket af euforiserende stoffer. Med i bilen som passagerer var en 15-årig pige og en 25-årig mand fra Holbæk. Politiet ransagede bilen og fandt her 0,38 gram amfetamin i den 25-åriges ene sok. Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og narkoen beslaglagt.

Kl. 16.24 blev en 46-årig mand fra Brønshøj testet positiv for hash i en narkometertest, da politiet stoppede ham på Hjortholmvej i Tølløse. Den 46-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

En 33-årig mand blev kl. 19.25 stoppet på en lille knallert på Industriparken i Jyderup. Den 33-årige var påvirket af narko og han kørte på en alt for hurtig knallert. Knallerten blev målt på rullefelt til at kunne køre hele 79 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Den 33-årige blev sigtet for narkokørsel på en konstruktivt ændret knallert.

Klokken 00.56 natten til fredag standsede politiet en bil på Cementvejen i Jyderup. Bilen blev ført af en 32-årig mand fra Rødovre, der kørte bil i hashpåvirket tilstand. Han var desuden frakendt førerretten og blev foruden narkokørsel sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens ejer blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

De fire anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Leave a Reply