Ældre mand forsøgt narret: Telefonopkald var ikke fra politiet

Foto: Rigspolitiet.


Politiet kommer med en opfordring efter et ældre ægtepar onsdag blev udsat for et telefonopkald fra hvad der tilsyneladende var politiet.

Politiet fik kl. 17.21 en anmeldelse fra en 80-årig mand fra Jyderup, som fortalte, at han kort forinden havde fået et opkald, hvor der stod politiets telefonnummer i displayet: 4635-1448.

Personen i røret sagde han kom fra politiet, og at han ringede fordi der var blevet optaget et lån på 90.000 kr. i den 80-åriges navn. Den 80-åriges hustru fattede mistanke til opkaldet, så hun råbte til sin mand, at han ikke måtte give sit cpr-nummer.

Den 80-årige afbrød opkaldet og kontaktede politiet på tlf. 114 og anmeldte sagen. Her kunne politiets servicecenter oplyse, at politiet ikke havde kontaktet den 80-årige, som i stedet formentlig var blevet kontaktet af personer, der havde til hensigt i at franarre ægteparret oplysninger for at få penge ud af det.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at politiet aldrig ville foretage den slags opkald i forbindelse med efterforskning af svindel. Og i den forbindelse opfordrer politiet til, at man gør som ægteparret; afbryder opkaldet og kontakter politiet på telefon 114, hvis man oplever lignende opkald.

Leave a Reply